طراحی و پیاده سازی یک سیستم اتوماتیک برای تشخیص ساختمانها در تصاویر ماهواره ای بزرگ مقیاس با استفاده از الگوریتمهای شبکه عصبی مصنوعی
محل انتشار: همایش ژئوماتیک 86
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,511
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEO86_187
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1385
چکیده مقاله:
استخراج اتوماتیک عارضه ساختمان ازتصاویر ماهواره ای، یک مساله تحقیقاتی باز در فتوگرامتری رقومی و سنجش از دور است. در حالیکه الگوریتمهای بسیاری برای استخراج ساختمانها ارائه شده اند، هیچ یک از آنها نمی توانند مسئله را به طور کامل حل کنند . در این مقاله چهارچوب سیستمی برای افزایش درجه اتوماسیون در استخراج ساختمانها با بامهای مختلف از تصاویر ماهواره ای چند طیفی با قدرت تفکیک بالا از کشورهای خاورمیانه (که بامها اشکال مخلتفی دارند) از جمله کشور ایران ارائه می شود. این تحقیق سیستمی را تشریح می کند که بخش تصمیم گیری آن ، بر مبنای الگوریتمهای شبکه های عصبی مصنوعی عمل می کند. این سیستم بوسیله زبان برنامه نویسی C# توسعه یافته و سعی شده که تا جای ممکن کاربر پسند باشد، به همین دلیل به صورتی طراحی شده است که کاربران آن نیازی به اطلاع از نظریه شبکه های عصبی مصنوعی نداشته باشند سیستم ارائه شده در دو فاز مختلف عمل می نماید، فاز اول یادگیری و فاز دوم کاربرد است. در فاز اول شبکه عصبی موجود در سیستم به کمک داده های ذخیره شده آزمایشی، آموزش می بیند و در فاز دوم، سیستم جهت تشخیص ساختمانها در تصاویر ماهواره ای مورد استفاده قرار می گیرد. تصویر ماهواره ای انتخاب شده برای آزمایش این سیستم، تصاویر multispectral , PAN سنجنده Ikonos از منطقه شهری کاشان به مساحت 100km2 می باشد. در بخش ارزیابی نتایج، نشان داده می شود که سیستم مذکور می تواند بیش از 84 درصد ساختمانهای موجود در تصویر مورد مطالعه را تشخیص دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا لاری
دانشجوی کارشناسی ارشد نقشه برداری (فتوگرامتری) دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالد
حمید عبادی
عضو هیئت علمی گروه فتوگرامتری و سنجش از دور، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین
افشین نوابی
استاد مدعو گروه فتوگرامتری وسنجش از دور، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :