بررسی تاثیر زمان برداشت و روش بسته بندی بر کیفیت و کنترل آلودگی قارچی هلو و شلیل

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 163

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PPTCONF01_076

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1401

چکیده مقاله:

این تحقیق با هدف انتخاب بهترین زمان برداشت و مناسبترین فیلم بسته بندی ارقام مختلف هلو و شلیل (هلو ارقام سرخ و سفید، آلبرتا و سبز مشهد؛ شلیل ارقام کیوتا و شبرنگ کرج) انجام شد. میوه ها در در تاریخهای مختلف برداشت شدند و پس از تیمار به سردخانه با دمای۱± درجه سانتیگراد و رطوبت ۹۰تا۹۵ منتقل شدند. خواص کمی و کیفی میوه (سفتی بافت، مواد جامد محلول در آب، اسید قابل تیتر،pH، درصدکاهش وزن و کسر رسیدگی)، بلافاصله پس از برداشت و پس از ۱۵، ۳۰ و ۴۵ روز نگهداری در سردخانه اندازه گیری شد. نتایج نشان دادکه مناسب ترین زمان برداشت هلو ارقام سرخ و سفید و آلبرتا در تاریخ۱۱ تیرماه ۹۵) روز بعد از مرحله تمام گل یا ۱۵۱۳/۱ واحد حرارتی)، هلو رقم سبز مشهد در تاریخ ۱۱ مردادماه ۱۲۴)روز بعد از مرحله تمام گل یا ۲۲۳۵/۸ واحد حرارتی)، شلیل ارقام کیوتا و شبرنگ کرج در تاریخ ۴ مردادماه ۱۲۴)روز بعد از مرحله تمام گل یا ۲۰۹۹/۲ واحد حرارتی) میباشد. نتایج همچنین نشان داد که سردخانه گذاری با تاخیر (تیمار گرمادهی، ۳۶ ساعت در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد) سبب حفظ خصوصیات کمی و کیفی ارقام مختلف هلو و شلیل طی مدت نگهداری در سردخانه میشود. همچنین، در پژوهش حاضرتاثیر فرآیندهای مقدماتی حداقل و فیلم بسته بندی (نوع، ضخامت و تعداد سوراخ در واحد سطح) بر عمر انبارمانی ارقام مختلف هلو و شلیل بررسی شد. نتایج نشان دادندکه اعمال فرآیند مقدماتی سبب حفظ بهتر خصوصیات کمی و کیفی ارقام مختلف هلو و شلیل می شود. نتایج آزمونهای شیمیایی و ارزیابی حسی نشان داد که حفظ صفات کمی، کیفی و حسی در بسته بندی با فیلمهای پلی پروپیلن با ضخامت۴۰ میکرون و بدون سوراخ، پلی اتیلن با دانسیته پائین و ضخامت۷۰ میکرون با ۲۰۰ عددسوراخ ۲ میلیمتری در مترمربع و فیلم پلیپروپیلن با ضخامت ۴۰میکرون و۲۰۰ عدد سوراخ ۲ میلیمتری در مترمربع به ترتیب بهترین فیلم های بسته بندی میباشند.

کلیدواژه ها:

بسته بندی ، زمان برداشت ، سردخانه گذاری با تاخیر ، شلیل ، فرآیند مقدماتی ، هلو.

نویسندگان

پروین شرایعی

دانشیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد- ایران.

الهام آذرپژوه

دانشیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد- ایران.

سودابه عین افشار

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد- ایران.

سودابه شرایعی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد تهران مرکز