بررسی شیوع و مقایسه میزان اضطراب پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی شهر بیرجند در همه گیری کووید-۱۹
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 14، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 198
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-14-2_001
تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1401
چکیده مقاله:
مقدمه:کرونا ویروس خانواده بزرگی از ویروسهااند که ممکن باعث عفونتهای تنفسی شوند. اخیرا همهگیری بیماری کرونا ویروس جدید(کووید-۱۹) منجر به ایجاد اضطراب زیادی در سراسر جهان شده است. با توجه به اینکه کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی اولین کسانیاند که در خط اول مبارزه و در معرض آلودگی با ویروس کووید-۱۹ هستند، هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان اضطراب پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی شهر بیرجند در همهگیری کووید-۱۹ میباشد.
روش بررسی:در این مطالعه توصیفی-مقطعی۲۷۰ نفر از پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی، به صورت سرشماری در سال ۱۴۰۰وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس اضطراب کرونا ویروس (CDAS) بود. تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ و آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی صورت گرفت.
یافته ها:میانگین نمره علائم روانی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی (۶۵/۲۰)، بالاتر از پرسنل اورژانس بیمارستانی (۷۸/۱۷) بود. همچنین میانگین نمره علائم جسمانی پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی(۰۹/۱۶)، بالاتر از پرسنل اورژانس بیمارستانی(۷۳/۱۷) به دست آمد. بین پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی ازنظر میانگین اضطراب تفاوت معنیدار وجود داشت(۰۰۱/۰ >P).
نتیجه گیری:بر اساس نتایج مطالعه ارائه شده و تلفات ناشی از این بیماری در کارکنان مراقبتهای بهداشتی-درمانی به دلیل قرارگیری در خط اول مقابله با بیماری کووید-۱۹پیشنهاد میشود سیاستگزاران سلامت اقدامات لازم را جهت کاهش اضطراب کادر درمانی بیندیشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
طاهره بلوچی بیدختی
Professor in Medical-Surgical Nursing Department, School of Nursing, Gonabad University of Medical Sciences, Gonabad, Iran
رسول سلیمانی مقدم
Msc in Nursing, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :