ارزیابی اثر پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه بر شاخص های پایش عملکرد ایمنی در یکی از صنایع کاشی سازی
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 11، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 388
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-11-3_008
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه سازمان ها برای دست یافتن به استانداردهای جهانی در رابطه با محیط و کارکنان، نیاز به یک سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) دارند و یکی از اهداف مهم سیستم مدیریت یکپارچه، حذف و یا کاهش حوادث به سطح قابل قبول سازمان می باشد. لذا در این مطالعه تلاش می شود تا میزان کارایی استقرار این سیستم را بر شاخصهای پایش عملکرد ایمنی بسنجیم.
مواد و روش ها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی- تحلیلی میباشد که طی سال های ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ (سال های قبل از پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه) و سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ (سال هایی که سیستم مدیریت یکپارچه پیاده سازی شده است) در کلیه واحدهای یکی از کارخانجات کاشی انجام گرفته است. در این مطالعه ابتدا تمامی اطلاعات مربوط به حوادث این صنعت گردآوری گردید. سپس متغیرهای ضریب تکرار حادثه (AFR)، ضریب شدت حادثه (ASR)، ضریب تکرار- شدت حادثه (FSI) و ضریب T ایمن (Safe-T-Score) محاسبه و تحلیل گردیدند.
یافته ها: ضریب تکرار حادثه، ضریب شدت حادثه و ضریب تکرار- شدت از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ کاهش یافتهاند. ضریب T ایمن نیز نشان می دهد که در سال ۹۰ (ابتدای پیاده سازی سیستم مدیریت یکپارچه) و ۹۱ به طور معناداری تعداد حوادث نسبت به سال های پیشین کاهش یافته است.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد با پیادهسازی سیستم مدیریت یکپارچه می توان شاخصهای ایمنی و در راستای آن سطح ایمنی کارخانه را افرایش داد.
کلیدواژه ها:
Integrated Management System (IMS) ، Accident Repeat Coefficient (AFR) ، Accident Intensity Ratio (ASR) ، Accident Repeat-Intensity Coefficient (FSI). ، سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) ، ضریب تکرار حادثه ((AFR ، ضریب شدت حادثه (ASR ) ، ضریب تکرار-شدت حادثه ( (FSI
نویسندگان
روح اله فلاح مدواری
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
فریدون لعل
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
فائزه عباسی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
کامران نجفی
دانشگاه علوم پزشکی همدان
غلامحسین حلوانی
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :