بهینه سازی حملونقل نفت خام با الگوگیری از مساله بستهبندی ظرف
محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 19، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 263
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TRJ-19-3_016
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
چکیده مقاله:
.در سال های گذشته مقالات بسیاری در زمینه تفسیر و مدلسازی مسائل جدید توسط مدل های پایه به منظور تسهیل در حل مسائل ارائه شده است. یکی از پرکاربردترین این مدل های پایه، مسئله بسته بندی ظرف (BPP) است که درسال های اخیر کاربرد آن در مدل سازی مسائل مختلف روبه افزایش است. در این مقاله ضمن معرفی یک تعمیم جدید از مسئله بسته بندی ظرف به نام مسئله بسته بندی ظرف با هزینه و اندازه متفاوت (VCSBPP)، برای اولین بار یک مسئله " تصمیم گیری برای انتقال نفت خام توسط روش های مختلف حمل و نقل" توسط VCSBPP تفسیر و مدلسازی می شود. مدل ریاضی ارائه شده برای این مساله، دو هدفی است و به این سوال که برای انتقال نفت خام از بین روش های موجود از کدام روش و یا چه ترکیبی از روش ها استفاده شود تا علاوه بر هزینه ها، میزان ریسک نیز کاهش یابد پاسخ می دهد. روش های حمل و نقل براساس پنج معیار "ظرفیت"، هزینه هماهنگی"، "هزینه راه اندازی"، "هزینه حمل" و " هزینه ریسک" تعریف می شوند. بر اساس پیشینه ی تحقیق، به این دلیل که مدل ریاضی دو هدفی ارائه شده در این مقاله از نوع NP-hard است، برای حل آن از الگوریتم فراابتکاری ژنتیک مرتب شده نامغلوب (NSGA-II)استفاده می شود که یکی از متداول ترین الگوریتم های تکاملی چند هدفه است. همچنین از روش برنامه ریزی آرمانی برای نمایش کارایی الگوریتم پیشنهادی در ابعاد کوچک استفاده می شود. نتایج این الگوریتم برای تعدادی از مسائل با ابعاد بزرگ نیز ارایه و سپس توسط شاخصهای "میانگین فاصله از آرمان"، و "پراکندگی" و "زمان حل" مورد ارزیابی قرار می گیرد
کلیدواژه ها:
مسئله بسته بندی ظرف (BPP) با هزینه و اندازه متفاوت توسعه یافته ، حمل و نقل نفت خام ، الگوریتم ژنتیک مرتب شده نامغلوب (NSGA-II)
نویسندگان
سید مسعود طحانیان قمی
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
مریم حامدی
استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
رضا توکلی مقدم
استاد، دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :