سال انتشار: 1401
کد COI مقاله: CAUICNF07_023
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 53
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی و شناسایی رابطه بین ابعاد تاب آوری شهری در برابر سیلاب با تاکید بر توسعه گردشگری پایدار
چکیده مقاله:
مدیریت بلایای طبیعی نیازمند شناخت ماهیت، ارزیابی های دقیق، برنامه ریزی و سپس ارائه راهکار مناسب می باشد. امروزه اکثر برنامه ریزی های صورت گرفته در زمینه مدیریت سیلاب به بازه زمانی حین و بعد از وقوع بحران محدود شده است و کمتر به برنامه ریزی های پیش از وقوع بحران سیلاب توجه میشود. از میان برنامه های کاهش مخاطرات می توان تاب آوری را برنامه ای دقیق تر و موفقتر به دلیل توجه آن به ابعاد اجتماعی و اقتصادی از دیگر ابعاد قابل ارزیابی یک شهر دانست. از گردشگری به عنوان یکی از راهکارهای مهم، عامل اصلی محرک برای بازسازی و توسعه اجتماعی و اقتصادی یاد شده است. توسعه گردشگری پایدار میتواند اثرات و پیامدهای مثبت و منفی، اقتصادی و اجتماعی و اشتغال و درآمدزایی را در پی داشته باشد. دستیابی به این امر نیازمند تدوین و به کارگیری الگوی راهبردی مناسب، از سوی برنامه ریزان و مدیران گردشگری است. امروزه خسارتهای ناشی از بحرانهای طبیعی و انسانی موجب شده است که تاب آوری یکی از مهمترین موضوعات برای رسیدن به پایداری و به عنوان راهی برای تقویت جوامع با استفاده از ظرفیت های آنها مطرح شود. وقوع بحرانهایی همانند سیلاب از دیرباز جوامع انسانی را تحت تاثیر قرار داده است. پژوهش حاضر به لحاظ روش، بنیادی و به جهت ماهیت توصیفی – تحلیلی می باشد. برای جمع آوری اطلاعات در پژوهش حاضر از اسناد کتابخانه ای و مطالعات نظری مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شده است و در نهایت با استفاده از تحلیل اسنادی به تبیین موضوع پرداخته است. نتایج پژوهش نشان میدهد که شهرداری ها باید به عنوان مدیریت شهری توانا و مقتدر در جهت ایمن سازی شهرها در برابر حوادث و سوانح مدیریت شهری ، نگرشی نو در زمینه مقاوم سازی و ساخت مقاوم، بهسازی بافت های فرسوده را سر لوحه وظایف خود قرار دهند که در این راستا باید به تجربیات شهرهای موفق دنیا به عنوان بزرگترین دستاورد توجه نشان داده و با نگاه های علمی و عملی و با هماهنگی دستگاه های مرتبط ، شهر را بر اساس استانداردها و تاب آوری در مقابل حوادث استوار نمایند تا پتانسیل و جایگاه اصلی و واقعی خود را در تمامی شهرهای ایران پیدا کرده و با بسترسازی اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی در زمینه جذب گردشگر داخلی فعال و با فراهم کردن امکانات جدید در زمینه جذب گردشگر خارجی اقدام شود.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CAUICNF07_023 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1492488/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:الماسی مفیدی، حسن و پورصفری، مینا و جلیلیان، سجاد و صالحی فر، مینا،1401،بررسی و شناسایی رابطه بین ابعاد تاب آوری شهری در برابر سیلاب با تاکید بر توسعه گردشگری پایدار،هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله،تهران،https://civilica.com/doc/1492488
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1401، الماسی مفیدی، حسن؛ مینا پورصفری و سجاد جلیلیان و مینا صالحی فر)
برای بار دوم به بعد: (1401، الماسی مفیدی؛ پورصفری و جلیلیان و صالحی فر)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و تاثیر آن بر زیباسازی شهری از نگرش معماری
- بررسی هنر در معماری اسلامی
- تاثیر گردشگری در حفظ منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست
- نقش دانش فن آوری اطلاعات گردشگران در میزان بهره مندی آنان از مقاصد گردشگری
- نقش هوشمند سازی در تسریع صدور پروانه های شهرسازی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- مقررات ملی ساختمان ایران راهنمای مبحث هشتم طرح و اجرای ساختمان های با مصالح بنایی
- طراحی لرزه ای و اجرای اجزای غیر سازه ای معماری
- طراحی روسازی بتنی ساختار و عملکرد (ویرایش دوم با تجدید نظر کلی)
- Road, Housing and Urban Development Research Center Iran Strong Motion Network (ISMN) Catalogue of Earthquake Strong Ground Motion Records (۲۰۱۵)
- دستورالعمل طراحی و اجرای دیوارهای ساخته شده از بلوک های بتن هوادار اتوکلاو شده (AAC)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.