مقایسه اثربخشی توانبخشی شناختی و راهبردهای یادگیری چند حسی بر عملکرد خواندن دانش آموزان دو زبانه دارای اختلال نارسا خوانی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 314

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JLD-11-3_006

تاریخ نمایه سازی: 1 مرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف مطالعه حاضر، مقایسه اثربخشی توانبخشی شناختی و راهبردهای یادگیری چند حسی بر عملکرد خواندن دانش آموزان دو زبانه دارای اختلال نارساخوانی بود.روش پژوهش، نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و گروه گواه بود و جامعه آماری آن متشکل از کلیه دانش آموزان دبستانی دو زبانه دارای اختلال نارساخوانی شهر میانه در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بودند. از بین این جامعه نمونه به حجم ۴۵ نفر در سه گروه، گروه آزمایش ۱ (توانبخشی شناختی)، گروه آزمایش ۲ (راهبردهای یادگیری چند حسی) و گروه گواه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده، با استفاده از مقیاس هوشی وکسلر برای کودکان (۱۹۷۴)، چک لیست نشانگان نارساخوانی (۱۳۸۲) و آزمون خواندن و نارساخوانی (۱۳۸۷)اقدام به جمع آوری داده ها شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین دو گروه مورد بررسی مداخله توانبخشی شناختی و مداخله راهبردهای یادگیری چند حسی در عملکرد خواندن تفاوت معنی داری وجود دارد (۰۵/۰p<). همچنین بین اثربخشی مداخله توانبخشی شناختی و مداخله راهبردهای یادگیری چند حسی در عملکرد خواندن دانش آموزان دو زبانه دارای اختلال نارساخوانی تفاوت معناداری وجود نداشت (۰۵/۰توانبخشی شناختی و مداخله راهبردهای یادگیری چند حسی برای بهبود عملکرد خواندن دانش آموزان دو زبانه دارای اختلال نارساخوانی می توان استفاده کرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فرهاد شیویاری

دانشجوی دکتری روان شناسی، گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

محمد نریمانی

استاد ممتاز گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

سیف اله آقاجانی

دانشیار گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

نادر حاجلو

استاد گروه روان شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :