بررسی نگرش کشاورزان گندم کار دیم شهرستان میانه بر پذیرش عملیات کشاورزی پایدار(مطالعه موردی: بخش حومه شهرستان میانه)
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 938
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_1166
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
در دهه های گذشته با افزایش استفاده از بذرهای پربازده، کودهای شیمیایی، آفت کش ها و آب به همراه هزینه های بالای تولید، عملکرد محصولات کشاورزی در گوشه و کنار دنیا به طور چشمگیری افزایش یافته است. سیستم های تک کشتی فشرده طی سالهای اخیر منجر به افزایش آفات و بیماری ها در مزارع شده است. این امر منجر به افزایش وابستگی به مصرف نهاده های تجدید نا پذیر در بخش کشاورزی گردیده است، که این اثرات جانبی منفی در نهایت به عدم کارائی اقتصادی واحد های تولید کشاورزی و تخریب و نابودی محیط زیست منجر شده است (غلام وگوپال ، 2003). که این امر موجبات ضرورت تحقیق در مورد کشاورزی پایدار را موجب می شود.هدف کلی تحقیق بررسی عوامل موثر بر پذیرش کشاورزی پایدار دربین گندم کار دیم شهرستان میانه بود. این تحیقیق از نوع توصیفی – همبستگی بوده که از طریق پیمایشی با استفاده از پرسشنامه صورت خواهد.برای بررسی اثرات عوامل از نتایج آزمون اسپرمن و پیرسون استفاده شد در این مدل اثرات عوامل توام به کار نرفته اند بلکه به بررسی تک تک داده ها با متغیر وابسته پرداخته شده است. نتایج نشان داد که سن کشاورزان در احتمال پذیرش عملیات کشاورزی پایدار اثر منفی و بیمه محصول، مالکیت، بیروی کار خانوادگی، سطح تحصیلات، شرکت در کلاسهای آموزشی و ترویجی، مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی و مساحت اراضی تاثیر مثبت بر پذیرش عملیات کشاورزی پایدار در منطقه داشت.
کلیدواژه ها:
پذیرش- کشاورزی پایدار- گندم- میانه
نویسندگان
یدالله رجایی
استاد یاروعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر
بهرنگ نجفلو
کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :