مطالعه اثر تنش خشکی بر خصوصیات فیزیولوژیکی دو رقم زیتون
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,517
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_989
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
به منظور شناخت پاسخ های آناتومیکی و فیزیولوژیکی زیتون به تنش خشکی و بررسی تنوع درون گونه ای این صفات ، تحقیقی در سال 1390 در دانشگاه زنجان انجام شد. تیمارهای آبیاری شامل شاهد (فواصل آبیاری 3 روز)، تنش ملایم (فواصل آبیاری 6 روز) و تنش شدید (فواصل آبیاری 12 روز) به صورت آزمایش فاکتوریل در غالب طرح کاملا تصادفی روی نهال های یک ساله دو رقم زیتون (زرد و آربیکن) در 3 تکرار به مدت 45 روز اعمال شد. سطح ویژه برگ و محتوای نسبی آب برگ در هر دو رقم در اثر خشکی کاهش یافت، اما میزان کاهش در رقم آربیکن کمتر بود. فتوسنتز خالص، هدایت روزنه ای و تعرق در هر دو رقم در اثر خشکی کاهش یافت و رقم آربیکن دارای وضعیت بهتری نسبت به رقم زرد بود. بنابراین رقم آربیکن به دلیل حفظ وضعیت آب برگ و فعالیت فتوسنتزی بهتر نسبت به رقم زرد متحمل تر است.
نویسندگان
سیده زهرا حسینی
دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
علی سلیمانی
استادیار دانشگاه زنجان
مهدی طاهری
هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
افشین توکلی
استادیار دانشکده کشاورزی و پژوهشکده فیزیولوژی و بیوتکنولوژی، دانشگاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :