کارایی جوندهکش دیفاناکوم در کنترل جوندگان آفت مناطق کشاورزی زنجان و ورامین
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,170
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_878
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
جوندگان از مهمترین آفات کشاورزی به شمار می روند.استفاده از سموم جونده کش رایج ترین و ارزانترین روش کنترل جوندگان است. با توجه به هوش و قدرت تطابق جوندگان لزوم ارزیابی جونده کشهای جدید همواره وجود دارد.از ابتدای آذر 1388 بررسی کارایی جونده کش های دیفناکوم005/0 با شکل طعمه های واکس بلاک و پاستا(خمیری) جوندهکش برومودیالون 005/0 به عنوان سم شاهد در مناطق یونجه کاری آلوده در منطقه چنداب در اطراف شهرستان ورامین و منطقه سجاس در استان زنجان آغاز شد. این طرح در قالب بلوک های کامل تصادفی درچهار تیمار و سه تکرار با استفاده از روش لانهکوبی مورد ارزیابی صحرایی قرار گرفت. نتایج حاصل حاکی از در صد کاهش معنیدار جمعیت جوندگان در تیمارها در منطقه چنداب محل زیست جونده آفت( موش ورامین Nesokia indica) به این ترتیب بود: دیفاناکوم واکس بلاک 90% ، دیفاناکوم پاستا 94% ، تیمار شاهد93%. همجنین در منطقه یونجه کاری منطقه سجاس در استان زنجان درصد تلفات جونده آفت(موش مغان Microtus socialis) به این ترتیب بود: دیفاناکوم واکس بلاک 97% ، دیفاناکوم پاستا 86% ، تیمار شاهد 95% . نتایج حاصل نشاندهنده تاثیر معنی دار به کارگیری سم جوندهکش ماده موثره دیفناکوم با شکل طعمه های واکس بلاک وپاستا در کاهش جمعیت و کنترل جوندگان آفت در مناطق مورد آزمایش بوده است
نویسندگان
کیانوش جعفری
آزمایشگاه جوندگان، بخش جانور شناسی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
سعید سودی
مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی استان زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :