تبیین ابعاد و مولفه های تاثیرگذار بر اجرای آموزش پزشکی جامعه نگر از دیدگاه پزشکان خانواده دانشگاه علوم پزشکی ایلام: یک مطالعه کیفی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 352
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-30-2_002
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: در دهه گذشته، تغییرات ساختاری به دنبال جامعه نگر کردن آموزش پزشکی نه تنها در متحول ساختن حرفه های پزشکی و مراقبت های بهداشتی موثر بوده، بلکه در مسائلی تاثیر داشته است که با رفاه و سلامت جامعه مرتبط است. تحقیقات اندکی درباره تدوین و اجرای برنامه های پزشکی جامعه نگر در ایران صورت گرفته است. تحقیق حاضر به تبیین ابعاد و مولفه های تاثیرگذار بر اجرای آموزش پزشکی جامعه نگر از دیدگاه پزشکان خانواده دانشگاه علوم پزشکی ایلام می پردازد.
مواد و روش ها: این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوا انجام شد. داده ها از طریق انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته و راهنمای مصاحبه (interview guide) جمع آوری گردید. جامعه پژوهش شامل پزشکان خانواده شاغل در مراکز بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سال ۱۳۹۸ بود که با توجه به سطح اشباع داده ها، ۳۰ نفر با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها به روش تحلیل محتوای کیفی و روش بیرنینگهام و با استفاده از نرم افزار MAXQDA vol.۱۰ بررسی گردید. اعتبار و اعتماد یافته های تحقیق با استفاده از روش های بررسی اعضا، غوطه وری محقق و چندبعدی بودن داده ها در معیار گوبا و لینکلن تضمین شد.
یافته ها: از تجزیه وتحلیل متن مصاحبه ها، ۱۲۱ کد اولیه، ۴۱ زیرطبقه، ۱۳ طبقه و ۵ درون مایه اصلی تاثیرگذار بر اجرای آموزش پزشکی جامعه نگر «یگانه سازی مفهومی»، «اعتبار حرفه ای»، «چالش های حرفه ای»، «عرصه نمود» و «مواجهه با تعارضات واقعی» به دست آمد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد، آنچه اکنون تحت عنوان آموزش پزشکی در حال آموزش است، در عمل با پاسخگویی جامعه و رسیدن مردم به سطح قابل قبول سلامت اجتماعی فاصله بسیاری دارد. ابعاد برخاسته از نظرات پزشکان خانواده در برنامه ریزی های آینده می تواند بخشی از نقایص موجود فعلی را جبران کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره سادات میر مقتدایی
Department of e-Learning, Virtual School of Medical Education and Management, Shahid Beheshti University of Medical
سلیمان احمدی
Department of Medical Education, Virtual School of Medical Education and Management, Shahid Beheshti University of Medical Sciences(SBMU), Tehran, Iran
حجت اله عبدالهی
Network Management and Health Promotion, Health Department, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :