بررسی اثر آمیختن پسماند ساقه کلزا به خرده های چوب و آمیختگی چسب ملامین و اوره فرم آلدهید بر ویژگی های تخته خرده ساخته شده
محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 7، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJWP-7-2_002
تاریخ نمایه سازی: 10 خرداد 1401
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف بررسی امکان استفاده از ساقه کلزا به صورت مخلوط با خرده چوب صنعتی در تولید تخته خرده چوب با دانسیته ۷/۰ گرم بر سانتی متر مکعب انجام شد. درصد اختلاط ساقه کلزا با خرده چوب صنعتی در پنج سطح ۱۰۰- ۰، ۷۵- ۲۵، ۵۰- ۵۰، ۲۵- ۷۵ و ۰- ۱۰۰، درصد اختلاط چسب ملامین با اوره فرمالدهید در سه سطح ۱۰۰- ۰، ۸۵- ۱۵ و ۷۰- ۳۰، و تخته ساخته شده به دو صورت همگن و لایه ای به عنوان عوامل متغیر درنظر گرفته شدند. چسب مصرفی به میزان۱۰ درصد بر مبنای وزن خشک خرده چوب، کاتالیزور به میزان ۲ درصد بر مبنای وزن خشک چسب، دما و زمان پرس به ترتیب ۱۷۰ درجه سانتی گراد و ۷ دقیقه، فشار پرس ۳۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و سرعت پرس ۵/۴ میلی متر بر دقیقه عوامل ثابت تحقیق بودند. بدین ترتیب تخته های آزمونی ساخته شده و خواص فیزیکی و مکانیکی تخته ها شامل مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، جذب آب و واکشیدگی ضخامت بر طبق استاندارد EN اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان ساقه کلزا در تخته ها، مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، جذب آب و واکشیدگی ضخامت افزایش یافته، در حالی که چسبندگی داخلی نمونه ها کاهش پیدا کرده است. همچنین استفاده از چسب ملامین اوره فرمالدهید در ساخت تخته خرده چوب سبب بهبود مقاومت مکانیکی و پایداری ابعاد نمونه ها شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهزاد کرد
استادیار علوم و صنایع چوب و کاغذ، گروه سلولزی و بسته بندی، پژوهشکده شیمی و پتروشیمی، پژوهشگاه استاندارد
حسین زارع
کارشناس ارشد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
عبدالله حسین زاده
استادیار علوم و صنایع چوب و کاغذ دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :