ارتباط تولید رواناب با برخی خصوصیات فیزیکی خاک (مطالعه موردی:حوضه آبخیز کچیک، استان گلستان)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,119

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_254

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

رواناب تابع شرایط فیزیکی و هیدرولوژیکی حوضه آبخیز، شدت و مقدار بارش می باشد. که در برنامه ریزی های منابع آبی و نیز مدیریت حوضه های آبخیز حائز اهمیت می باشد.. هدف از انجام این تحقیق مقایسه برخی از خصوصیات خاک فیزیکی خاک از قبیل بافت خاک، درصد رطوبت، وزن مخصوص ظاهری ، تخلخل و درصد سنگریزه به عنوان متغیرهای مستقل با مقادیر رواناب تولیدی خاک حاصل از نمونه گیری با بارانساز میدانی، به عنوان متغیر وابسته در اراضی زراعی و رها شده حوضه آبخیز کچیک استان گلستان می باشد بدین منظور بعد از انتخاب تصادفی 72 نقطه در دو کاربری مورد اشاره و استقرار و راه اندازی بارانساز میدانی نمونه برداری صورت گرفت و ضریب همبستگی بین این فاکتورها در شرایط تیمارهای مختلف در سطح 05/0بررسی شد. نتایج نشان داد که در کاربری زراعت گندم بالاترین همبستگی منفی را درصد سیلت با میزان رواناب تولیدی در سطح اعتماد 05/0 دارد. از سوی دیگر در شدت بارش 47 میلیمتر در ساعت درصد شن همبستگی مثبت و درصد سیلت همبستگی منفی در سطح 05/0را دارند. با استفاده از نتایج تحقیق حاضر و تحقیقات مشابه می توان کنترل های مدیریتی مناسب را در مورد فرسایش و تولید رواناب اتخاذ نمود

نویسندگان

قاسم همدمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گ

علی نجفی نژاد

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

واحد بردی شیخ

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مجید عظیم محسنی

استادیار گروه آمار، دانشگاه گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :