تغییرپذیری تناسب کیفی اراضی در واحدهای همگون نقشهی خاک دشت شهرکرد برای کشت آبی گندم و یونجه
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,395
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_142
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
خلوص واحدهای نقشه و کیفیت آنها برای استفادههای مختلف، تحت تأثیر تغییرپذیری خاکها میباشد. بنابراین، دقت روشهایی که برای توصیهی کشت محصول بهکار میروند همواره مورد تردید است. در این پژوهش، دقت روش Sys و همکاران (1991) به منظور ارزیابی تناسب کیفی اراضی در واحدهای همگون نقشهی خاک دشت شهرکرد برای دو محصول آبی گندم و یونجه مورد ارزیابی قرار گرفت. ابتدا با شناسایی موقعیت جغرافیایی خاکرخ شاهد هر یک از واحدهای نقشهی خاک منطقه، اقدام به حفر چهار مته (هر واحد نقشه، یک مته ی شاهد) و نمونهبرداری خاک آن ها از سه عمق صفر تا 30، 30 تا 60 و 60 تا 100 سانتی متری گردید. پس از اندازهگیری خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک ها ، نقشهی تناسب کیفی اراضی منطقه برای هر یک از محصولات مزبور تهیه شد. در مرحلهی بعد، تعداد 100 مته ی جدید در قالب یک شبکه ی نمونه برداری منظم در کل منطقه حفر گردید و پس از نمونه برداری و انجام آزمایش های لازم، درجه ی تناسب کیفی واحدهای نقشهی خاک منطقه برای محصولات مذکور با در نظر گرفتن تمامی متهها تعیین شد. در پایان، میزان همخوانی نتایج کل متهها با متهی شاهد هر واحد بررسی گردید. نتایج نشان داد که استفاده از واحدهای نقشهی خاک بهعنوان واحدهای تناسب اراضی بهدلیل تعمیم نتایج مته ی شاهد به کل واحد، میتواند تا حد زیادی گمراهکننده باشد. در نتیجه، استفاده از این کار در مدیریت پیشرفتهی اراضی و کشاورزی دقیق توصیه نمیشود. در هر حال، با استفاده از فنون جدیدی چون علم زمین آمار می توان در زمینهی بهبود روشهای نقشهبرداری سنتی خاک گام برداشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یاسر صفری
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
عیسی اسفندیارپوربروجنی
استادیاران گروه علوم خاک دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
اردوان کمالی
استادیاران گروه علوم خاک دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
محمدحسن صالحی
دانشیار دانشگاه شهرکرد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :