بررسی تغییرات کیفی آب های زیرزمینی دشت قهاوند و پهنه بندی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,099

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_067

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

مدیریت بهینه منابع آبی و حفظ و ارتقای کیفیت آنها نیازمند وجود اطلاعات در زمینه موقیعت و مقدار پراکنش فاکتورهای شیمیایی آب در یک منطقه جغرافیایی معین می باشد. تغییر کیفیت آب های زیرزمینی و شور شدن منابع آبی در حال حاضر خطری بزرگ در راه توسعه کشاورزی کشور بخصوص در اراضی خشک می باشد. این تحقیق در دشت قهاوند در شرق استان همدان صورت گرفته و هدف از آن مطالعه تغییرات کیفی خصوصیات آب های زیرزمینی از نظر پارامترهای EC، SAR و TDS و پهنه بندی آب های زیرزمینی منطقه جهت مصرف در بخش کشاورزی می باشد(دوره آماری پنج ساله، 1388-1384). نتایج نشان داد که مقدار EC و TDS در نواحی جنوب غرب و شمال غرب دشت در حال افزایش است. همچنین مقدار SAR در نواحی مرکز، جنوب غرب و جنوب شرق افزایش یافته است. علاوه بر این نتایج نشان داد که از نظر کیفیت، آب زیرزمینی در سه کلاس خوب(79/11 درصد)، متوسط(79/71 درصد) و بد(22/16 درصد) قرار می گیرند

نویسندگان

علی اصغر میرزایی

دانشجویان کارشناسی ارشد آبیاری دانشگاه بوعلی سینا

حمید محب زاده

دانشجویان کارشناسی ارشد آبیاری دانشگاه بوعلی سینا

نصرالدین پارسافر

دانشجویان کارشناسی ارشد آبیاری دانشگاه بوعلی سینا

حسین بانژاد

استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :