بررسی همبستگی بین اجرای طرح کوچ با انگیزه انجام فعالیت ورزشی در دانش آموزان مقطع متوسطه در دوران شیوع کرونا در شهرستان سلماس

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 271

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSPORTEDU04_040

تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1400

چکیده مقاله:

امروزه حفظ سلامتی و افزایش کیفیت زندگی از اولویت های مهم جوامع بشری به شمار آمده و افراد با گرایش به فعالیت های بدنی و ورزش سعی در ارتقاء آن دارند. این گرایش ها با روشن تر شدن مزایای روانشناختی و فیزیولوژیکی فعالیت بدنی ، تمرین و ورزش در حال افزایش است . (مودی , ۱۳۹۷)توجه به مشارکت ورزشی نوجوانان و جوانان از جایگاه ویژه ای در ارتقاء سطح سلامت جامعه برخوردار است . مرورهای صورت گرفته روی تحقیقات نشان می دهدکه عوامل بسیاری تعیین کننده سطح فعالیت بدنی و میزان مشارکت درآن می باشدکه سطح انگیزش فرد برای مشارکت در فعالیت های ورزشی از مهم ترین آنهاست (شاهرخی , ۱۳۹۴)پی بردن به نقش انگیزه یکی از موضوعات تحقیقاتی بسیار مهم و رایج در روانشناسی ورزشی است . در سالهای اخیر تحقیقات روی ابعاد مختلف انگیزش، قسمت اعظمی از ادبیات و دانش موجود در روانشناسی ورزشی را به خود اختصاص داده است و روانشناسان در پی جستجوی شیوه های موثر افزایش انگیزش و تقویت هیجانات مثبت در گروه های مختلف مردم می باشند .(۲۰۱۹ (Ivanova & Korostelev,امروزه، عملکرد دانش آموزان در زمینه ورزش و فعالیت های جسمانی مقوله ای مهم و مورد توجه دست اندرکاران تعلیم و تربیت است . اگرچه نقش فعالیت جسمانی به عنوان مهم ترین عامل در تامین سلامت انکار ناپذیر است . پژوهش ها نشان دادهاند که اغلب افراد توصیه رایج برای فعالیت جسمانی (سه روز در هفته به میزان ۳۰ دقیقه ) را رعایت نمی کنند (طاهری , ۱۳۹۷) بنابراین ، با توجه به شیوع بی تحرکی و همچنین محدودیت های برخواسته از شیوع ویروس کرونا، باید تمرکز پژوهش ها بر عواملی باشد که انگیزه افراد را برای پذیرش و حفظ شیوه زندگی فعال افزایش می دهند. از اینرو انگیزش یکی از متغیرهای شناختی مهم در شروع و استمرار تمرین است .بررسی نتایج تحقیقات مختلف در ایران نشان می دهد که افراد با انگیزه های متفاوتی مانند کسب نشاط، احساس لذت و پیشگیری از بیماری و شادابی لاغر شدن حفظ سلامتی در فعالیت های ورزشی شرکت می کنند انگیزه از موضوعات و مفاهیم اساسی در مدیریت سرمایه انسانی است (۲۰۱۴ (Wallhead et al., لذا هدف از انجام این تحقیق بررسی همبستگی بین اجرای طرح کوچ با انگیزه انجام فعالیت ورزشی در دانش آموزان مقطع متوسطه در دوران شیوع کرونا بود.

نویسندگان

بهاره السادات بطحائی

کارشناسی ارشد حرکات اصلاحی، دانشگاه تهران، دبیر تربیت بدنی

علی فاخری

کارشناسی ارشد حرکات اصلاحی، دانشگاه تهران، دبیر تربیت بدنی