ارزیابی آسیب پذیری خشکسالی کشاورزی در اقلیم های خشک و نیمه خشک به کمک GIS و فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)؛ مطالعه موردی شهرستان تفت یزد
محل انتشار: مهندسی آبیاری و آب ایران، دوره: 5، شماره: 4
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 409
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_WATER-5-4_008
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1400
چکیده مقاله:
خشکسالی به عنوان یکی از مخاطرات بزرگ طبیعی با تاثیر قابل توجهی بر محیط زیست، جامعه، کشاورزی و اقتصاد، در نظر گرفته شده است. اثرات خشکسالی بسیار حیاتی و به خصوص پر هزینه تر از هر نوع دیگری از بلایای طبیعی جهانی می باشد و افراد بیشتری را تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه در جهان، تصمیم گیران، روش های متعددی را برای سازگاری و کاهش خسارات بلایای طبیعی از جمله خشکسالی دنبال می کنند و پیشنهاد می دهند که در مدیریت خشکسالی با نگاه مدیریت ریسک به مسئله نگریسته شود و در کنار آن تلفیقی از مدیریت بحران و ریسک در مواقع مختلف به صورت توامان به کار رود. به منظور ارزیابی خسارات منطقه مطالعاتی در اثر خشکسالی کشاورزی، باید نقشه های آسیب پذیری خشکسالی کشاورزی تهیه شود. در این راستا استفاده از سامانه های اطلاعات جغرافیایی، می تواند منجر به نتایج دقیق تر و واقعی تری شود. در مطالعه خشکسالی، به منظور ذخیره سازی، تجزیه و تحلیل حجم زیادی از داده های سنجش از راه دور و یکپارچه سازی اطلاعات از منابع مختلف، از قابلیت های سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و تحلیل سسله مراتبی (AHP) استفاده می نمایند. به طور کلی، عوامل آسیب پذیری خشکسالی کشاورزی مختلف است. استفاده از این عوامل در تهیه نقشه آسیب پذیری خشکسالی کشاورزی در مناطق مختلف، بسته به در دسترس بودن و قابلیت اطمینان داده ها دارد. هدف از این پژوهش، ارائه یک روش برای تهیه نقشه آسیب پذیری ناشی از خشکسالی کشاورزی در شهرستان تفت استان یزد بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد اکرامی
پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
احمد فاتحی مرج
استادیار پژوهشی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری تهران
جلال برخورداری
استادیار پژوهشی مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :