سال انتشار: 1388
کد COI مقاله: DEZFULWATERMECH01_321
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 798
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی عکس العمل سویا نسبت به مقادیر و سویه های مختلف باکتری Bradyrhizobium japonicum در منطقه شمال خوزستان
چکیده مقاله:
جهت تعیین مناسب ترین سویه همزیست با گیاه سویا آزمایشی در تابستان سال 1385 در مرکز تحقیقات صفی آباد به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در چهار تکرار انجام گردید. در این آزمایش از دو عامل شامل سویه باکتری و میزان مصرف مایه تلقیح استفاده گردید. سویه های باکتری عبارت بودند از RS117 -3 RS146 -2 Histick-1 و 4- باکتری ساخت موسسه تحقیقات خاک و آب. میزان مصرف باکتری در دو سطح 1-125 گرم مایه تلقیح در 50 کیلو گرم بذ ر(عرف منطقه). 2-250 گرم مایه تلقیح در 50 کیلوگرم بذر. باکتری ها قبل از کاشت با بذور سویا تلقیح گردیدند. تیمار های کنترل شامل 1- تیمار کود نیتروژنه که در طول فصل رشد به میزان 200 کیلو گرم در هکتار توزیع گردید. 2- تیمار صفر که هیچ گونه توزیع کود و تلقیح باکتری صورت نگرفت. نتایج به دست آمده نشان داد وزن گره ها در تیمارهای a4b2,a4b1 (سویه باکتری RS117) با 184 و 193 میلی گرم در بوته از بقیه بیشتر بودند. همچنین عملکرد روغن و پروتئین دانه سویا در تیمارهای a4b2,a4b1 (سویه باکتری RS117) از بقیه بیشتر و اختلاف معنی داری نشان دادند. این نتایج نشان می دهند که سویه باکتری RS117 توانسته است همزیستی مناسبی را با گیاه میزبان از خود نشان دهد. بواسطه این رابطه مناسب، تیمار a4b2 با داشتن 3450 کیلو گرم دانه در هکتار بالاترین عملکرد را نیز به خود اختصاص داد. مضافاَ میزان متفاوت مصرف مایه تلقیح، اختلاف معنی داری را بین تیمارها نشان نداد. نتیجه اینکه به نظر می رسد سویه باکتری RS117 بتواند جهت تلقیح با بذور سویا در منطقه شمال خوزستان استفاده گردد و می توان از آن عملکردهای مطلوب را انتظار داشت.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا DEZFULWATERMECH01_321 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/140302/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شهولی، رضا و شکوه فر، علیرضا و قدرتی، غلامرضا،1388،ارزیابی عکس العمل سویا نسبت به مقادیر و سویه های مختلف باکتری Bradyrhizobium japonicum در منطقه شمال خوزستان،همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی،دزفول،https://civilica.com/doc/140302
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1388، شهولی، رضا؛ علیرضا شکوه فر و غلامرضا قدرتی)
برای بار دوم به بعد: (1388، شهولی؛ شکوه فر و قدرتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- - بیرانوند پیرولی، نجات و همکاران (1382). اثر رقم گیاه ...
- افزایش تثبیت بیولوژیک نیتروژن در گیاه سویا با استفاده از فناوری هسته ای ( اشعه گاما ) [مقاله کنفرانسی]
- - خدایی، رامین و همکاران (1382).تغییرات نیتروژن و فسفر خاک ...
- - فرنیا، امین (1377).بررسی تاثیر نژادهای ریزوبیوم جاپونیکوم بر جنبه ...
- - کوچکی، ع و ج، خلقانی (1374).شناخت مبانی تولید محصولات ...
- - Evans, L.T.1978.Crop physiology. Cambridge university press. Pp. 196. ...
- - Garner, E.R. 1988. Genotypic variation of nitrogen fixation in ...
- - Theis, J. E., P.W.Singleton. And B.B. Bohlool. 1991. Influence ...
- - Zhanghao, Trevor C. Charles, Brian T .Driscoll.2002 Low temp ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی ویژگیهای مورفولوژیکی ژنوتیپ های گیاه کینوا کشت شده در گلدان
- غنی سازی اسنک اکسترود شده بر پایه برنج شکسته با استفاده از سبوس جو دوسر
- میزان شیوع و آلودگی سالمونلا تایفی موریوم در شیر گاو تازه عرضه شده در سطح شهرستان سنندج به روش PCR MULTIPLEX سال ۱۴۰۰
- مروری برتاثیرانواع نگهدارنده های طبیعی بر مدت ماندگاری کیک از نظر شمارش بارمیکروبی
- روش های استخراج ترکیبات زیست فعال از ریزجلبکها
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.