بررسی پراکنش و تاکسونومیک خرچنگ های حقیقی (Decapoda: Brachyuran) در نواحی بین جزر و مدی دریای عمان و نقش آن ها در توسعه صنعت اکوتوریسم ساحلی منطقه
محل انتشار: سیزدهمین همایش صنایع دریایی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,544
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSMI13_255
تاریخ نمایه سازی: 5 فروردین 1391
چکیده مقاله:
سواحل ایرانی دریای عمان، مناطقی منحصر بفرد با پتانسیل بالای گردشگری هستند که به دلایل مختلف از جمله نگاه قهری به گرمای منطقه، دسترسی نامناسب به مناطق مختلف، عدم وجود امنیت کافی، رشد کند پیشرفت شهری و نبود امکانات رفاهی استاندارد و دلایلی از این دست کمتر مورد توجه صنعت اکوتوریسم قرار داشته است. یکی از بخش های مهم در صنعت گردشگری تمرکز بر اکوتوریسم است که نگاهی علمی و دوستانه به طبیعت داشته و می تواند حتی در راستای بهبود شرایط زیستی گونه های گیاهی و جانوری یک منطقه قدم بردارد. سواحل ایرانی دریای عمان نیز به واسطه ی دارا بودن غنای گونه ای منحصر بفرد و بکر و همچنین ساختار چندگانه ی سواحل (سواحل گلی، شنی - ماسه ای، تخته سنگی، صخره ای، جنگلی حرا)، پتانسیل بالایی در جذب سرمایه در بخش اکوتوریسم و معرفی این مناطق به عنوان مناطق اصلی گردشگری، را دارد.خرچنگ های حقیقی (Decapoda: Brachyuran) از جمله موجوداتی هستند که در سرتاسر نوار ساحلی جنوب ایران پراکنش و تنوع بالایی داشته و این شاخصه ها با ورود به محدوده ی دریای عمان، شدت و رنگ و بوی بهتری به خود می گیرند. پژوهش حاضر در 15 ایستگاه در 5 پنج منطقه ی مطالعاتی انجام پذیرفت و تقریباً تمام ساختارهای ساحلی را از تنگه ی هرمز lat: 27º16 , lon: 56º56 تا انتهایی ترین نقطه ی استان هرمزگان lat: 25º52 , lon: 58º88 را در بر گرفته است. خرچنگ های حقیقی هدف متعلق به پنج خانواده مجموعاً دربرگیرنده ی حدود 17 گونه هستند و هر کدام از این خرچنگ ها بواسطه ی خصوصیات زیستی، اکولوژیک و مورفورلوژیک می توانند با انحصار به یکی از محیط های دریایی سواحل دریای عمان از شاخصه های زیستی و بسط و توسعه ی صنعت اکوتوریستم منطقه بشمار آیند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایلیا اعتمادی دیلمی
کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
احمد سواری
دکتری تخصصی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
تورج ولی نسب
دکتری تخصصی، موسسه تحقیقات شیلات ایران
نسرین سخایی
دکتری تخصصی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :