شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی فوزاریوم های (Fusarium spp.) اندوفیت ریشه جودره (Hordeum spontaneum) و شلمی (Rapistrum rugosum)
محل انتشار: فصلنامه حفاظت گیاهان، دوره: 35، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 323
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPP-35-1_001
تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1400
چکیده مقاله:
اندوفیتها میکروارگانیسمهای درون بافتهای گیاهی هستند و اغلب بدون اینکه علایم بیماری قابل مشاهدهای را بروز دهند، برهمکنشهای مختلفی با میزبان خود دارند. در این تحقیق، فوزاریومهای اندوفیت ریشه جودره (Hordeum spontaneum) و شلمی (Rapistrum rugosum) ارزیابی شدند. برای این منظور بذر علفهای هرز بیان شده روی خاک مزارع گندم نمونه برداری شده از استانهای البرز، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، فارس، قزوین،کرمانشاه و گلستان در شرایط گلخانه درون گلدان کشت شدند. گیاهان در مرحله ۶-۵ برگی برداشت شده و ریشهها پس از قطع شدن از محل طوقه، در تکههای کوچک روی محیط کشت اختصاصی فوزاریوم، پنتاکلرو نیترو بنزن پپتون آگار کشت داده شد. جدایهها پس از خالصسازی براساس ویژگیهای ریختشناسی و توالی ژن TEF ۱-αشناسایی شدند. قارچ Fusarium equiseti گونه غالب در اکثر مناطق بود که از هر دو گونه علفهرز جداسازی شد. به علاوه قارچهای F. redolens و F. acutatum فقط از جودره وF. oxysporum و F. torulosum فقط از شلمی جداسازی شدند. آگاهی از طیف میکروبی اندوفیت علفهای هرز، میتواند در درک بهتر برهمکنشهای میان علف هرز-میکروارگانیسمها کمک کرده و حتی ممکن است فرصتهایی در جهت بهرهبرداری از این عوامل در برنامههای کنترل زیستی فراهم نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرشید نورالوندی
گروه زراعت و اصلاح و نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
حسن علیزاده
گروه زراعت و اصلاح و نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
حسین صارمی
گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
غلامرضا صالحی جوزانی
پژوهشگاه بیوتکنولوژی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :