ارتباط دیسترس اخلاقی با مراقبت پرستاری ایمن در پرستاران بخش های اورژانس
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 9، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 375
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-9-4_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: کیفیت ارایه خدمات در بخش اورژانس به عنوان قلب بیمارستان، نمادی از وضعیت کلی ارائه خدمات در بیمارستان محسوب میگردد. پرستاران به عنوان بزرگترین گروه کارکنان مراقبت سلامت، نقش بسزایی را در کیفیت و ایمنی خدمات درمانی ایفا می کناغلب در موقعیتهای بالینی، درگیر موقعیتها و تصمیمات اخلاقی هستند. این مطالعه با هدف بررسی همبستگی دیسترس اخلاقی با کیفیت مراقبت پرستاری ایمن در پرستاران بخش اورژانس انجام گردید.
روش کار: این مطالعه با رویکرد توصیفی-مقطعی به روش سرشماری در ۱۳۰ پرستار از بخش های اورژانس بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۷ انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ۲۴ سوالی دیسترس اخلاقی کورلی (ابعاد فراوانی و شدت مواجهه) و پرسشنامه ارزیابی مراقبت پرستاری ایمن (ASNC) جمع آوری شد. دادهها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ با استفاده از آمار توصیفی (توزیع فراوانی، شاخص میانگین و انحراف معیار) و آزمونهای همبستگی پیرسون، تی مستقل و واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: میانگین دیسترس اخلاقی پرستاران در بعد فراوانی (۱۳±۸/۴۸) و در بعد شدت (۱۴±۵۰)، در سطح بالا و میانگین کیفیت مراقبت پرستاری ایمن (۲۹±۲۶۵)، در سطح عملکرد مطلوب بود. بین متغیر کیفیت مراقبت پرستاری ایمن و فراوانی دیسترس اخلاقی ارتباط معنی دار و همبستگی منفی (۰۱۴/۰=P ، ۰۵۷/۰-=r) و بین متغیر کیفیت مراقبت پرستاری ایمن و شدت دیسترس اخلاقی ارتباط معنی دار و همبستگی منفی (۰۲۲/۰=P ، ۰۳۸/۰-=r) بود.
نتیجه گیری: با توجه به ارتباط بین کیفیت مراقبت پرستاری و دیسترس اخلاقی در پرستاران، لازم است مدیران حوزهی سلامت به این مهم توجه نموده و برنامه های مناسبی همچون برگزاری جلسات هم اندیشی با هدف اعمال تغییرات موثر در رویه ها و بهره گیری از نظرات پرستاران در جهت پیشگیری و کاهش دیسترس اخلاقی اجرا نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریبا مقدم
کارشناس ارشد پرستاری اورژانس، دانشکده پرستاری و مامایی. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مرضیه پازکیان
۲Assistant Professor of Nursing, Department of Internal-Surgical Nursing, School of Nursing and Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
عباس عباس زاده
دانشکده پرستاری و مامایی. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
الهام فقیه زاده
دانشکده پزشکی. دانشگاه علوم پزشکی زنجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :