ارزیابی ژنتیکی صفات وزن بدن در گاوهای گوشتی سیمنتال آمریکا با استفاده از روش تک مرحله ای بهترین پیش بینی خطی نااریب ژنومی (ssGBLUP)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 514
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-12-33_016
تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1400
چکیده مقاله:
در این تحقیق به منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی و روند ژنتیکی صفات وزن بدن از اطلاعات ۱۹۱۷۱ راس گاو گوشتی نژاد سیمنتال آمریکا شامل ۸۷۵۸ راس گاو نر و ۱۰۴۱۳ راس گاو ماده مربوط به سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۴ استفاده شد. از تعداد ۵۱۹۹، ۱۰۹۲۶، ۷۳۶۲ و ۵۶۳۶ راس گاو ژنوتیپ شده بر اساس نشانگرهای SNP به ترتیب برای ارزیابی ژنتیکی صفات وزن تولد، وزن شیرگیری، وزن یک سالگی و افزایش وزن پس از شیر گیری تا یک سالگی استفاده شد. پارامترهای ژنتیکی با استفاده از مدل حیوانی تک صفتی و دو صفتی و به کمک نرم افزار BLUPf۹۰ برآورد شد. در آنالیز تک صفتی وراثت پذیری وزن تولد، وزن شیرگیری، وزن یک سالگی و افزایش وزن پس از شیرگیری تا یک سالگی به ترتیب ۰/۰۲ ± ۰/۳۸ ، ۰/۰۱ ± ۰/۲۴، ۰/۰۱ ± ۰/۳۵ و ۰/۰۲ ± ۰/۲۲ برآورد شد. همبستگی ژنتیکی وزن تولد با افزایش وزن پس از شیرگیری تا یک سالگی ۰/۳۱ به دست آمد. بیشترین صحت پیش بینی ژنومی مریوط به وزن شیرگیری (۰/۶۸) و کمترین آن مربوط به افزایش وزن پس از شیرگیری تا یکسالگی (۰/۲۷) برآورد شد. روند ژنتیکی وزن تولد، وزن شیرگیری، وزن یک سالگی و افزایش وزن پس از شیرگیری تا یک سالگی به ترتیب ۰/۱۳، ۰/۲۸، ۳/۴۳ و ۰/۰۵ کیلوگرم در سال بدست آمد. علاوه براین، نوسانات اندکی در روند ژنتیکی تمامی صفات به ویژه وزن شیرگیری و وزن یکسالگی طی سال های مورد بررسی مشاهده شد که نشان از وجود اهداف و معیار انتخاب مشخص در هر یک از این صفات می باشد. همچنین، در مجموع سهQTL با اثر عمده روی کروموزوم های شش در موقعیت ۳۷ میلیون باز، کروموزوم هفت در موقعیت ۹۰ میلیون باز و کروموزوم چهارده در موقعیت ۲۲ میلیون باز شناسایی شد. با توجه به همبستگی مطلوب صفات وزن بدن، برنامه اصلاح نژادی بایستی بر اساس انتخاب همزمان برای صفات مذکور از طریق یک شاخص انتخاب صورت گیرد.
کلیدواژه ها:
Genomic selection ، Genomic Accuracy ، Genetic parameters ، Genetic trend ، Single step method ، انتخاب ژنومی ، پارامترهای ژنتیکی ، روش تک مرحله ای ، روند ژنتیکی ، صحت ژنومی
نویسندگان
مصطفی مدد جیرهنده
university of Tabriz
جلیل شجاع
university of Tabriz
صادق علیجانی
university of Tabriz
سید عباس رافت
university of Tabriz
جک دکرز
Iowa state university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :