سال انتشار: 1400
کد COI مقاله: AUCS04_021
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 386
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی ریسک و مدیریت بحران زلزله در بافت های فرسوده ی شهری
چکیده مقاله:
سوانح طبیعی در دنیا همواره با چالشی بزرگ در راه توسعه پایدار مورد توجه بوده است. و در نتیجه، راه های رسیدن به اینتوسعه به وسیله الگوهای کاهش آسیب پذیری ضرورت پیدا کرده است. در این میان تبیین رابطه تاب آوری در برابر سوانحطبیعی، در واقع نحوه تاثیر گذاری ظرفیت های اجتماعی، اقتصادی، نهادی، سیاسی و اجرایی جوامع در افزایش تاب آوری وشناخت ابعاد تاب آوری در اجتماع است. توجه به بهسازی و نوسازی بافت های شهری یکی از مسائل اساسی شهرهای امروزمی باشد که تلاش مدیران شهری، شهرسازان و برنامه ریزان را جهت کاهش صدمات ناشی از بلایای طبیعی و سوانح مورد توجهقرار داده است. زلزله از جمله عواملی است که می تواند باعث بروز بحران و بلایا شود، با نظر به قرارگیری ایران در منطقه یلرزه خیز دنیا و غیر قابل پیش بینی بودن مکان و زمان زلزله وجود طرح جامع مدیریت بحران برای کاهش خطرات و ضایعاتناشی از آن بسیار مهم و حیاتی است. ساماندهی و یا تدوین ساختاری مناسب جهت مدیریت زلزله به منظور مقابله با زلزله،امری ضروری و غیر قابل اجتناب می باشد. نبود زیرساخت های لازم در اجرایی نمودن نوسازی بافت فرسوده، وسعت زیاد و روبهرشد بافت فرسوده از مهم ترین مشکلات پیش روی شهرهای ایران می باشد. یکی از چالش های پیش روی اغلب شهرهایامروزی، مسئله پایداریبافت کالبدی این شهرهاست.داشتن بافت های ایمن واستاندارد از شاخص های مهم در توسعه پایدارشهری محسوب می شود و آسیب پذیری بافت های کالبدی شهری در زمان بروز مخاطرات طبیعی می تواند منجر به ایجادوضعیت بحرانی و ناپایداری شهری گردد.آگاهی از شدت و میزان ناپایداری کالبدی می تواند منجر به اقدامات پیشگیرانه ازجمله؛ کاهش دادن ریسک مخاطرات، سنجش میزان آمادگی در مدیریت بحران، اطمینان از کنترل رسیک مخاطرات و دیگراقدامات مهم مدیریتی در جهت تهیه برنامه ها و پیگیری طرح های بازدارنده از بروز آسیب پذیری های بیشترگردد.در اینمیان سنجش میزان ریسک پذیری بافت های فرسوده و ناکار آمد شهری (به عنوان بخشی از برنامه های توسعه پایدار) از جملهمواردی است که آگاهی از آن میتواند در کاهش میزان اثرات وتبعات ناشی از وقوع بحران و کنترل خسارات و تلفات انسانیبسیار اثربخش باشد.از آنجا که اتخاذ تدابیر و برنامه ریزی مطلوب مستلزم داشتن اطلاعات صحیح از بافت های فرسوده وشناخت وضع موحود است. پژوهش حاضر به لحاظ روش، بنیادی و به جهت ماهیت توصیفی – تحلیلی می باشد. برای جمعآوری اطلاعات در پژوهش حاضر از اسناد کتابخانه ای و مطالعات نظری مرتبط با موضوع پژوهش استفاده شده است و درنهایت با استفاده از تحلیل اسنادی به تبیین موضوع پرداخته است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AUCS04_021 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1345730/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسعدی شیروان، مهدی،1400،ارزیابی ریسک و مدیریت بحران زلزله در بافت های فرسوده ی شهری،چهارمین همایش تدبیر معماری، شهرسازی، عمران و جغرافیا در توسعه پایدار،مشهد،https://civilica.com/doc/1345730
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، اسعدی شیروان، مهدی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1400، اسعدی شیروان؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
- شهرداری ها > مدیریت شهری
- شهرداری ها > بافت فرسوده
- شهرداری ها > مدیریت بحران شهری
- مدیریت بحران > زلزله
- مدیریت بحران > مدیریت بحران
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- دستورالعمل طراحی و اجرای دیوارهای ساخته شده از بلوک های بتن هوادار اتوکلاو شده (AAC)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.