تدوین راهبردهای ورودی منابع انسانی در پلیس پیشگیری

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171

فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PMSQ-7-4_006

تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1400

چکیده مقاله:

زمینه وهدف: انسان، رکن اساسی در یک سازمان است و مدیران با داشتن علم مدیریت و شناخت انسان به عنوان عنصری پیچیده، قصد بقا و ارتقای سازمان را دارند. پژوهش حاضر به دنبال نگرش راهبردی مدیریت منابع انسانی و کارکرد های آن در حوزه پلیس پیشگیری ناجا است و تلاش دارد پس از ورود به موضوع مدیریت راهبردی منابع انسانی در بخش پلیس پیشگیری، ضمن دستیابی به زیر نظام های منابع انسانی بتواند به نوعی هماهنگی بین سیاست های منابع انسانی با راهبرد های سازمان دست یابد. با توجه به مدیریت منابع انسانی در عصر دانش و کارکنان دانشی، انتخاب بین فنا و بقا امری اجتناب ناپذیر است، ازهمین رو راهبرد منابع انسانی در این مقوله دارای اهمیت به سزایی می باشد و اهمیت روزافزون آن موجب رویکردهای نو در مسیر جذب، نگهداری، آموزش و ارتقای سطح کیفی منابع انسانی شده است. اهمیت این موضوع در پلیس پیشگیری که یک پلیس تخصصی و کارکرد آن در متن جامعه به وضوح قابل رویت است ملموس می باش؛ بنابراین حوزه این تحقیق، منابع انسانی پلیس پیشگیری است و محقق در صدد پاسخ به مسئله تحقیق یعنی «شناسایی راهبرد فرایند ورودی منابع انسانی پلیس پیشگیری ناجا» می باشد. روش: تحقیق فوق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی و از شاخه پیمایش می باشد.در این تحقیق با بررسی دقیق فرایند ورودی نظام مدیریت منابع انسانی در پلیس پیشگیری ناجا و استفاده از روش تجزیه و تحلیل SWOT and PEST نقطه قوت و ضعف درونی و نیز فرصت ها و تهدیدهای بیرونی شناسایی و راهبرد مناسب ارائه گردید. یافته ها: نتایج به دست آمده از ارزیابی عوامل خارجی (EFE) و عوامل داخلی (IFE) در این تحقیق دارای ۵ مرحله عملیات به شرح ذیل بود: ۱- عوامل خارجی، داخلی توسط پاسخگویان شناخته شد و فهرست گردید.۲- به هریک از عوامل با توجه به نظر خبرگان پلیس پیشگیری(وزن) ضریب داده شد.(با روش دلفی ضریب تعیین می گردد) ۳- در عوامل خارجی رتبه تهدیدهای ۱ و ۲ و فرصت ها ۳ و ۴ است. (رتبه ۱ تهدید بسیار اساسی، رتبه ۲ تهدید اساسی، رتبه ۳ فرصت خوب و رتبه ۴ فرصت عالی است). ۴ در عوامل داخلی رتبه ضعف ها ۱و۲ و قوت ها ۳ و۴ است. (رتبه ۱ ضعف اساسی، رتبه ۲ ضعف کم، رتبه ۳ قوت، رتبه ۴ قوت بالا است) ۵-ضریب هر عامل در رتبه ضرب نمره نهایی به دست آمد. نتیجه گیری:در بخش پایانی راهبرد های مناسب ‍بر اساس راهبردهای استخراج شده با استفاده از فنSWOT متناسب با کارکردهای (زیر سیستم های) چهارگانه ورودی (نیرویابی، جذب، انتخاب و آموزش های ورودی و توجیهی) ارائه شده است.

کلیدواژه ها:

راهبرد ، راهبرد های منابع انسانی ، نظام مدیریت منابع انسانی ، مدیریت راهبردی منابع انسانی ، پلیس پیشگیری ، تجزیه و تحلیل (SWOT)

نویسندگان

محمد پوراسدی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابطحی ،سید حسین وهمکاران(۱۳۸۷).استراتژی های مدیریت منابع انسانی(بررسی موردی).تهران:پویند ...
  • ابطحی ،سید حسین(۱۳۸۶).مدیریت منابع انسانی.تهران:موسسه تحقیقات وآموزش مدیریت(وزارت نیرو) ...
  • احمدی،محمد حسین (۱۳۸۸).سازمان ووظایف یگان های انتظامی.تهران:دانشگاه علوم انتظامی ...
  • اعرابی ، محمد، مورعی ،محمدهادی(۱۳۸۳).مدل توسعه یافته تدوین استراتژی منابع ...
  • آرمسترانگ، مایکل (۱۳۸۱).مدیریت استراتژیک منابع انسانی (راهنمای عمل) سیدمحمد اعرابی ...
  • بامبرگر، پیتر و مشولم، جان (۱۳۸۱).استراتژی منابع انسانی، تدوین و ...
  • دولان،شیمون­ال،شولر،رندال­اس (۱۳۸۱).مدیریت امور کارکنان و منابع انسانی(محمد علی طوسی و ...
  • فرهادی ،محمد (سال دوازدهم مهر۱۳۸۸).مروری بر مدلهای تدوین استراتژی منابع ...
  • لاندی،اولیو ، گاولینگ ، آلن(۱۳۸۶).مدیریت استراتژیک منابع انسانی (سید حسین ...
  • هریسون ، جفری اس (۱۳۸۹). مبانی مدیریت استراتژیک(سید محمد اعرابی ...
  • Baron, James .and Kreps, David. M. (۱۹۹۹) “Strategic Human Resources” ...
  • نمایش کامل مراجع