مقایسه تاثیر نانوسید و تریکودرما علیه قارچSclerotinia sclerotiorum عامل پوسیدگی سفید ساقه کلزا در شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 729

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP03_224

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390

چکیده مقاله:

بیماری پوسیدگی سفید ساقه کلزا با عامل Sclerotinia sclerotiorum یکی از مخرب ترین بیماری های کلزا در ایران و دنیا می باشد (نژاد نصرالله و همکاران، 1388 ). این پاتوژن بصورت اسکلروت در خاک و بقایای گیاهی زنده می ماند. عوامل کنترل بیولوژیکی قارچی نقش مهمی را در کنترل این بیماری ایفا می کنند. در این بررسی به منظور مبارزه تلفیقی از دز های PPM 10، 30، 60 ، 100 و 130 نانوسید به همراه ایزوله های T. ( 6022) ،Trichoderma harzianum (T1, 1211, T21T. koningii (iso و ( 2 T.virens (6011) ،atroviridae همچنین سه ایزوله S. sclerotiorum (SS1, SS2, SS3 استفاده شد. کشت متقابل تمام ایزوله های تریکودرما در مقابل اسکلروتینیا با چهار تکرار انجام شد. میزان رشد قارچ ها در روز سو م مورد ارزیابی قرار گرفت. آنالیز داده ها نشان داد که نانوسید در همه دز ها باعث بازدارندگی از رشد هر دو قارچ شد . بیشترین بازدارندگی از رشد مربوط به جدایهSS1 بود که از دز30ppm به بعد هیچ رشدی نداشتند و اسکلروتی نیز تشکیل نشد درمورد تریکودرما بیشترین بازدارندکی از رشد مربوط به ایزوله هایT1, 6011,6022 در دزPPM130 بود که به 100 % رسیدکمترین بازدارندگی در میان ایزوله های اسکلروتینیاSS2 که در دزPPM10 نانوسید، 6% محاسبه شد و در مورد قارچ تریکودرما،iso2 و1211 در دز10PPM هیچ بازدارندگی رشدی نداشتند. برخلاف اسکلروتینیا که پس از آن هیچ رشد قابل توجهی از خود نشان ندادند اغلب جدایه های تریکودرما توانستند پس از حدوداٌ سه هفته حتی در دز130PPM نیز کل سطح ظرف حاوی آگار را اشغال کنند

نویسندگان

فاطمه سلطانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیماری شناسی گیاهی دانشگاه علوم کشاورزی و

کامران رهنما

دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدجواد صانعی

مربی گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زمانی، م.، شریفی تهرانی، ع، احمد زاده، م و علیزاده، ...
  • Duncan, R. W., Fernando, W. G. D., and Rashid, K.Y. ...
  • Jones, E. E., and Stewart, A. 2000. Selection of mycoparasites ...
  • Sivan, A. Ucko, O. and Chet, I. 1987. Biological control ...
  • Zeilinger, S., and Omann, M. 2007. Trichoderma biocontrol: Signal transduction ...
  • نمایش کامل مراجع