ارزیابی و تجزیه مسیر عملکرد دانه کلزا تحت شرایط دیم
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 782
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP03_182
تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390
چکیده مقاله:
مناطق معتدل سرد به دلیل دارا بودن بهارهای بلند مدتتر که برای کلزا بسیار مناسب میباشد و بستگی کامل کشت دیم به بارندگی به خصوص زمان آن، محققان را بر آن داشته است برای مناطق فوق ارقامی را معرفی و اصلاح نمایند. بنابراین به منظور دستیابی ارقامی از کلزا با عملکرد بالا در شرایط دیم برای مناطق سرد معتدل، تعداد 20 رقم کلزا در قالب آزمایشی با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم اجرا گردید. هر رقم در 5 ردیف 4 متری با فاصله 30 سانتیمتر کشت گردید. در طول فصل رشد و بعد از برداشت یازده صفت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد بین ارقام از لحاظ تمامی صفات ارزیابی % شده به جز تعداد بذر در غلاف اختلاف معنیداری در سطح احتمال 1 وجود داشت. میانگین صفات نشان داد ارقام با عملکرد بالا از تعداد روز تا رسیدن کمتری برخوردارند یعنی ارقامی که دوره رسیدگی کوتاه تری داشته باشند، میتوانند از عملکرد بالاتری بهرهمند شوند. به منظور مشخص نمودن صفات موثر بر عملکرد دانه، تجزیه رگرسیون به روش گام به گام برای صفت فوق به عنوان متغییر وابسته نشان داد فقط دو صفت تعداد روز تا پایان گلدهی و تعداد دانه در غلاف بر روی عملکرد دانه اثر معنیداری داشتهاند در نهایت ارقام دارای زودرسی و تعداد دانه در غلاف بالا را در برنامه های اصلاحی می توان بکار برد و از این صفات به عنوان شاخصی برای گزینش ارقام پر محصول در شرایط دیم، استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود اسکندری تربقان
خراسان شمالی، شیروان، موسسه تحقیقات کشاورزی دیم، صندوق پستی ۱۴۹
حسین حاتم زاده
اعضای هیات علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :