ارائه مدل ساختاری رابطه هوش معنوی، هوش هیجانی و رفتار شهروندی سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان (هیات علمی و غیر هیات علمی) دانشگاه علوم پزشکی بابل

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 292

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HMSR-7-22_005

تاریخ نمایه سازی: 4 آبان 1400

چکیده مقاله:

مقدمه:توسعه اقتصادی، اجتماعی،فرهنگی و سیاسی هر کشوری در گرو رشد و توسعه کمی و کیفی دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی آن کشور می باشد، و در این بین توجه به رشد و توسعه منابع انسانی،به عنوان مهم ترین سرمایه دانشگاه ها، بیش از پیش حائز اهمیت است. هدف اصلی این پژوهش ارائه مدل ساختاری رابطه هوش معنوی،هوش هیجانی و رفتار شهروندی سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان (هیات علمی و غیر هیات علمی) دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشد. روش پژوهش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی - همبستگی می باشد.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان هیات علمی و غیر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشند که بر اساس آخرین آمار ارائه شده در سال ۱۳۹۴ برابر با ۹۱۲ نفر می باشد. نمونه مورد نیاز مطابق تعیین حجم نمونه بر اساس جدول مورگان ۲۷۲ نفر می باشند که از طریق روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی ساده اقدام به انتخاب نمونه شده است. ابزار مورد پژوهش در این تحقیق شامل چهار پرسشنامه استاندارد هوش معنوی آمرام و درایر (۱۹۹۲)، پرسشنامه سازگاری شغلی دیویس و لافکوایست (۱۹۸۴)، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پودساکف و همکاران (۱۹۹۰) و پرسشنامه هوش هیجانی سیبر یا شرینک (۱۹۹۵) استفاده شده است. یافته ها: نتایج حاصل از اجرای آزمون مدل اندازه گیری نشان داد، بالاترین سطح همبستگی در وضعیت موجود بین متغیرهای هوش معنوی و سازگاری شغلی (با ضریب همبستگی ۶۴/۰) و در جایگاه دوم بین هوش معنوی و رفتار شهروندی سازمانی (با ضریب همبستگی ۶۳/۰ ) بوده است. نتیجه گیری: نتایج حاصل از اجرای مدل ساختاری نشان می دهد، بین متغیرهای رفتار شهروندی سازمانی، هوش معنوی، هوش هیجانی و سازگاری شغلی رابطه مثبت وجود دارد که پیشنهاد شده است در دانشگاه علوم پزشکی بابل نظارت و ارزیابی دوره ای در جهت ارزیابی وضعیت سازگاری شغلی منابع انسانی صورت پذیرد. مقدمه:توسعه اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی و سیاسی هر کشوری در گرو رشد و توسعه کمی و کیفی دانشگاهها و موسسات آموزشی و پژوهشی آن کشور می باشد، و در این بین توجه به رشد و توسعه منابع انسانی،به عنوان مهمترین سرمایه دانشگاهها، بیش از پیش حائز اهمیت است. هدف اصلی این پژوهش ارائه مدل ساختاری رابطه هوش معنوی،هوش هیجانی و رفتار شهروندی سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان (هیات علمی و غیر هیات علمی) دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشد.روش پژوهش:این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی می باشد.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان هیات علمی و غیر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشند که بر اساس آخرین آمار ارائه شده در سال ۱۳۹۴ برابر با ۹۱۲ نفر می باشد.نمونه مورد نیاز مطابق تعیین حجم نمونه بر اساس جدول مورگان ۲۷۲ نفر می باشد. ابزار مورد پژوهش در این تحقیق شامل چهار پرسشنامه استاندارد استفاده شده است.یافته ها:نتایج حاصل از اجرای آزمون مدل اندازه گیری نشان می دهد، بالاترین سطح همبستگی در وضعیت موجود بین متغیرهای هوش معنوی و سازگاری شغلی ، در جایگاه دوم بین هوش معنوی و رفتار شهروندی سازمانی می باشد.نتیجه گیری:نتایج حاصل از اجرای مدل ساختاری نشان می دهد،بین متغیرهای رفتار شهروندی سازمانی، هوش معنوی، هوش هیجانی و سازگاری شغلی تاثیر مثبت وجود دارد که پیشنهاد شده است در دانشگاه علوم پزشکی بابل نظارت و ارزیابی دوره ای در جهت ارزیابی وضعیت سازگاری شغلی منابع انسانی صورت پذیرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

هادی رزقی شیرسوار

استادیار، گروه مدیریت، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

عبدالایمان عموئی

دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران

میر محمد موسوی

دانشجوی دکتری رشته کارآفرینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، قزوین، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadnejad M, et al. The relationship between emotional intelligence and ...
  • Green N, William D, Noble Kathleen. Fostering Spiritual Intelligence: Undergraduates’ ...
  • Wigglesworth Cindy. Spiritual Intelligence and Why It Matters, Available online: ...
  • Shabani J. SQ, Tehran: Savalan publication, first edition; ۲۰۱۵. [In ...
  • Doaee H, Azizi M. The effect of spirituality at work ...
  • Jena RK, Goswami R. Measuring the Determinants of Organizational Citizenship ...
  • Carter MZ, Mossholder KW, Feild HS, Armenakis AA. Transformational Leadership, ...
  • Lambert EG, Barton-Bellessa SM, Hogan NL. The Association between Correctional ...
  • Bayrami M., et al. The role of spiritual intelligence in ...
  • نمایش کامل مراجع