کاربرد فرمولاسیون جدید و ایرانی خاک دیاتومه، یک حشره کش بیولوژیکی، در حفاظت ازغلات انباری
محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,585
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIDEA05_564
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390
چکیده مقاله:
خاک دیاتومه (( Diatomaceous Earth (DE )، به عنوان یک جزء ضروری مدیریت تلفیقی آفات ( IPM ) در محصولات انباری تشخیص داده شده است. بررسی های آزمایشگاهی به منظور ارزیابی اثر حشره کشی خاک دیاتومه (فرمولاسیون Sayan® ) روی حشرات کامل شپشه آرد، Tribolium confusum du Val (Coleoptera: Tenebrionidae) ، در دمای 1 ± 27 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5 ± 55 % در تاریکی صورت گرفت . آزمایش زیست سنجی در قالب طرح کاملا تصادفی با غلظت های DE شامل صفر (شاهد)، 50 ، 80 ، 126 ، 200 ، 315 و 500 ppm و در هشت تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که بعد از گذشت دو هفته دو غلظت 315 و 500 ppm اثر قابل قبولی (با ایجاد مرگ و میر بالای 90 درصد) از خود نشان دادند. تلفات در گندم تیمار شده با DE ، با افزایش غلظت ، افزایش یافت. مقدار LC50 فرمولاسیون فوق برای حشرات کامل T. confusum در این مدت 183/28 ppm برآورد گردید. در نتیجه از فرمولاسیون ایرانی خاک دیاتومه می توان بعنوان محافظ مناسب غلات در برابر حشرات کامل شپشه آرد استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرحنازسادات گلستان هاشمی
گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
حسین فرازمند
بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
جواد کریم زاده اصفهانی
بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفه
عارف معروف
بخش تحقیقات حشره شناسی کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :