تاثیر سطوح مختلف مکمل سلنیوم بر پاسخ ایمنی همورال و برخی از فراسنجههای خونی دربلدرچین ژاپنی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 989

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_380

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

به منظور مقایسه مکمل آلی و معدنی سلنیوم بر پاسخ ایمنی هومورال و برخی فراسنجههای سرم در بلدرچین ژاپنی، آزمایشی با استفاده از 240قطعه بلدرچین در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه با سطح 2/ 0 پیپیاممکمل معدنی سلنیوم (سلنیت سدیم) و سطوح 2/ 0 و 4/ 0 پیپیام مکمل آلی سلنیوم (مخمر سلنیوم) بودند. بلدرچینها به مدت 42 روز پرورشداده شدند. در پایان دوره از هر واحد آزمایشی دو قطعه بلدرچین انتخاب شده و خونگیری صورت پذیرفت و مقادیر تریگلیسرید و کلسترول سرمبا کیتهای تجاری پارس آزمون اندازهگیری شدند. به منظور بررسی پاسخ ایمنی همورال، مقدار 2/ 0 میلیلیتر محلول 5% گلبول قرمز شسته شدهگوسفند SRBC)1 ) در سنین 28 و 35 روزگی به عضله سینه بلدرچینها تزریق شد و هفت روز بعد ازهر نوبت تزریق، خونگیری صورت گرفت.تیتر آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفند به وسیلهی تست هماگلوتیناسیون اندازهگیری شد. نتایج نشان داد با افزایش سطوح سلنیوم جیره، پاسخ ایمنی هومورال روند افزایشی دارد ولی این بهبود تقویت سیستم ایمنی، معنیدار نبود. غلظت کلسترول و تریگلیسرید سرم تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. از نتایج این تحقیق چنین استنتاج میشود که بین منابع مختلف مکمل سلنیوم اختلاف معنیداری وجود ندارد و سطوح مختلف سلنیوم تاثیر معنیداری بر فراسنجههای خونی و پاسخ ایمنی همورال در بلدرچین ژاپنی ندارد

نویسندگان

حجت صنوبرکلاتی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

محمود شمس شرق

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

بهروز دستار

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سعید زره داران

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Biswas, A., Mohan, J. and Sastry, K.V .H. 2006. Effect ...
  • Nassir, F., Moundras, C. and Bayle, D. 1997. Effect of ...
  • Tomlinson, D.J., Socha, M.T. and De Frain, J. M. 2008. ...
  • Van der zijpp, A.J., Scott, T.R. and Glick, B. 1986. ...
  • نمایش کامل مراجع