بررسی اثرات مکمل ال-گلوتامین بر عملکرد و ریخت شناسی روده کوچک جوجه های گوشتی
محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 3، شماره: 5
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 468
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-3-5_003
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
در این پژوهش اثرات افزودن مکمل ال-گلوتامین بر عملکرد و ریختشناسی روده کوچک جوجه های گوشتی بررسی شد. ۱۹۲ قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه از سویه راس ۳۰۸ در قالب طرح کاملا تصادفی با ۴ تیمار، ۴ تکرار و ۱۲ قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی از نظر مقدار انرژی و پروتئین یکسان و دارای سطوح مختلف مکمل ال-گلوتامین (۰، ۵/۰، ۱ و ۵/۱ درصد) به ترتیب در گروه شاهد و سه گروه دیگر آزمایشی بودند که در ۲۱ روز ابتدایی دوره پرورش در اختیار جوجه های گوشتی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشانگر بهبود وزن بدن و میانگین افزایش وزن روزانه جوجه های گوشتی در اثر مصرف جیره دارای ۱ درصد مکمل گلوتامین در مقایسه با تیمار شاهد بود ( ۰۵/۰ P< ). وزن نسبی دوازدهه و ژژنوم در جوجه هایی که جیره حاوی ۱ یا ۵/۱ درصد گلوتامین را دریافت نمودند، بیشتر از تیمار شاهد بود ( ۰۵/۰ P< ). بررسی های ریخت شناختی نشان داد که مصرف ۱ یا ۵/۱ درصد گلوتامین ارتفاع و مساحت سطح پرزهای دوازدهه و ژژنوم را در جوجه های گوشتی افزایش داد ( ۰۵/۰ P< ). تراکم سلول های گابلت تحت تاثیر افزودن مکمل گلوتامین به جیره قرار نگرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که افزودن ۱ درصد مکمل گلوتامین به جیره در ۲۱ روز اول دوره پرورش، سبب بهبود عملکرد و ویژگیهای ریختشناختی روده کوچک جوجه های گوشتی شد.
کلیدواژه ها:
Broiler ، L-glutamine ، Performance ، Small intestinal morphology ، جوجه گوشتی ، ال-گلوتامین ، عملکرد ، ریخت شناسی روده کوچک
نویسندگان
امیرحسن علیزاده قمصری
Ferdowsi University of Mashhad
حسن نصیری مقدم
Ferdowsi University of Mashhad
احمد حسن آبادی
Ferdowsi University of Mashhad
رضا طرقی
Razi Vaccine and Serum Research Institute, North East Branch, Mashhad
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :