بررسی پهنه بندی خطر زمین لغزش جاده جنگلی با استفاده از فرآیند تحلیل سلسه مراتبی در محیط GIS (مطالعه موردی: طرح جنگلداری کوهمیان آزادشهر)
محل انتشار: پژوهشنامه مدیریت حوزه آبخیز، دوره: 9، شماره: 18
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 263
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWMR-9-18_018
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
چکیده مقاله:
زمین لغزش یکی از پدیده های مخرب منابع طبیعی بوده و پایداری جاده های جنگلی را تهدید می کند. هدف از تحقیق حاضر پهنهبندی خطر زمینلغزش جهت پایداری جادههای جنگلی با استفاده از فرآیند تحلیل سلسه مراتبی در سیستم اطلاعات جغرافیایی است. نقشه پهنه بندی نهائی خطر زمین لغزش بر اساس تلفیق نقشه های مختلف و معیارهای اصلی توپوگرافی، پوشش گیاهی، زمین شناسی، خاک، آبراهه و جاده، در ۵ کلاسه خطر زمین لغزش خیلی زیاد (۱۹/۴۰ درصد)، خطر زیاد (۹۹/۳۰ درصد)، خطر متوسط (۵۰/۲۲ درصد)، خطر کم (۲۹/۶ درصد) و خطر خیلی کم ( ۰۳/۰ درصد) به دست آمد. براساس نتایج بیشترین مساحت زمین لغزش از نظر شیب (۳۰ -۱۵ درصد )، از نظر جهت (جهت شمال) ، از نظر عمق خاک (عمق ۱۱۰-۱۰۰ سانتی متر)، از نظر نفوذپذیری خاک (با نفوذ پذیری خوب) ، از نظر زمین شناسی (سازند jmz و ql)، از نظر فاصله از گسل (فاصله ۲۰۰-۰ متر)، از نظر فاصله از آبراهه (فاصله ۱۰۰-۰ متر)، از نظر فاصله از جاده (فاصله ۱۰۰-۰ متر) ثبت شده است که بر اساس فرآیند AHP از صحت و دقت مناسبی برخوردار است.
کلیدواژه ها:
Analytical Hierarchy process (AHP) ، Geography information system (GIS) ، Main criterion ، Road forest ، Slippage ، Zoning map ، تحلیل سلسله مراتبی ، سیستم اطلاعات جغرافیایی ، معیار اصلی ، جاده جنگلی ، لغزش ، نقشه پهنه بندی
نویسندگان
عبدالمجید جرجانی
In Forest Engineering, Faculty of Natural Resources, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
حسن اکبری
Faculty of Natural Resources, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
سید عطااله حسینی
Forestry and Forest Economics Department of Tehran University, Karaj
امید عبدی
Forest Sciences Faculty, Gorgan Agricultural Sciences and Natural Resources University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :