تاثیر عمل آوری کود مرغی با سطوح مختلف تانن استخراج شده از پوست انار بر قابلیت هضم شکمبه ای و روده ای آن
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 93
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-9-21_008
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر عمل آوری کود مرغی با تانن استخراج شده از پوست انار بر قابلیت هضم شکمبه ای و روده ای آن، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر (تیمار شاهد)، ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵، ۳۰ و ۳۵ درصد عصاره تاننی به کود مرغی بود. برای هر تیمار ۵ تکرار در نظر گرفته شد. تجزیه پذیری شکمبه ای و هضم روده ای مواد مغذی تیمارهای آزمایشی به ترتیب به روش کیسه های نایلونی و هضم سه مرحله ای اندازه گیری شد. نتایج مربوط به درصد و روند هضم ماده خشک و پروتئین خام و نیز فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام نشان داد که با افزایش سطح عصاره تاننی در کود مرغی بخش سریع تجزیه کاهش و بخش کند تجزیه افزایش یافت (۰۰۱/۰p=). ثابت نرخ تجزیه و پتانسیل تجزیه پذیری تحت تاثیر سطوح مختلف فرآوری قرار نگرفت. تجزیه پذیری موثر در تیمار حاوی ۵ درصد عصاره تاننی در کود مرغی بالاترین مقدار و در تیمار حاوی ۱۵ درصد کمترین مقدار بود (۰۰۱/۰p=). بیشترین درصد پروتئین قابل تجزیه در شکمبه در تیمار شاهد و کمترین مقدار در جیره حاوی ۳۵ درصد عصاره تاننی مشاهده شد (۰۰۱۳/۰p=). بیشترین درصد هضم روده ای پروتئین (۰۰۲۱/۰p=) و قابلیت هضم ظاهری روده ای پروتئین (۰۰۳۱/۰p=) در جیره حاوی ۲۵ درصد عصاره تاننی و کمترین مقدار مربوط به جیره حاوی ۳۵ درصد عصاره تاننی بود. بیشترین مقدار پروتئین عبوری (۰۰۷۲/۰p=) و درصد هضم کل (۰۰۵۱/۰p=) دستگاه گوارش در جیره حاوی ۲۵ درصد عصاره تاننی و کمترین مقدار مربوط به جیره شاهد بود. در کل، نتایج این پژوهش نشان داد که سطح بهینه تانن مورد استفاده برای عمل آوری کود مرغی ۲۵ درصد ماده خشک بود، زیرا تجزیه پذیری پروتئین خام در شکمبه را کاهش داده و سبب افزایش جریان پروتئین عبوری به روده و افزایش هضم در روده گردید.
کلیدواژه ها:
Intestinal digestion ، Nitrogen metabolism ، Recycled poultry bedding ، Rumen ، Degradability ، Tannin extract ، تجزیه پذیری شکمبه ای ، عصاره تاننی ، کود مرغی ، متابولیسم نیتروژن ، هضم روده ای
نویسندگان
افروز شریفی
Department of Animal Science, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
مرتضی چاجی
Department of Animal Science, Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
سیدعلیرضا وکیلی
Department of Animal Science, Ferdowsi University of Mashhad
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :