تاثیر افزودن سطوح مختلف اسانس بذر کتان به سیلاژ یونجه روی ترکیبات شیمیایی و خصوصیات تخمیر آزمایشگاهی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 438
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-11-29_006
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
چکیده مقاله:
این آزمایش به منظور بررسی اثرات اسانس بذر کتان (صفر، ۶۰ و ۱۲۰ میلیگرم اسانس به ازای هر کیلوگرم) بر ترکیبات شیمیایی، پایداری هوازی و فراسنجه های تولید گاز سیلاژ یونجه انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل یونجه بدون افزودنی (شاهد)، ۲. یونجه به علاوه ۶۰ میلی گرم در کیلوگرم اسانس بذر کتان، یونجه به علاوه ۱۲۰ میلی گرم درکیلوگرم اسانس بذر کتان بودند که به مدت ۶۰ روز در دمای اتاق سیلو شدند. پس از باز نمودن سیلوها اندازه گیری قابلیت تولید گاز با استفاده از روش درون آزمایشگاهی با ۵ تکرار در ساعت های ۲، ۴، ۶، ۸، ۱۲، ۱۶، ۲۴، ۳۶، ۴۸، ۷۲، ۹۶ و ۱۲۰ انجام گرفت. داده های بدست آمده در قالب طرح آماری کاملا تصادفی آنالیز شدند. افزودن اسانس بذر کتان در هردو سطح ۶۰ و ۱۲۰ میلی گرم بر کیلوگرم به سیلاژ یونجه میزان pH سیلاژ را به طور معنی داری (۰۵/۰(p< نسبت به شاهد کاهش داد. افزودن اسانس به سیلاژ یونجه بر میزان ماده خشک تاثیر گذاشت به طوری که در تیمار مکمل شده با سطح ۱۲۰ میلی گرم، ماده خشک (۰۲/۳۰%) نسبت به شاهد (۴۳/۲۴%) افزایش یافت. افزودن اسانس بذر کتان در سطح ۱۲۰ میلی گرم به سیلاژ یونجه میزان پروتئین خام (۳۶/۱۲%) و کربوهیدرات های محلول در آب (۶۱/۴ %) را افزایش داد (۰۵/۰(p<. افزودن اسانس بذر کتان در غلظت های ۶۰ و ۱۲۰ میلی گرم به سیلاژ یونجه به طور معنی داری (۰۵/۰(p< نیتروژن آمونیاکی را نسبت به تیمار شاهد کاهش داد. هر دو سطح ۶۰ و ۱۲۰ میلی گرم اسانس بذر کتان موجب کاهش حجم تولید گاز نسبت به تیمار شاهد شد (۰۵/۰(p<. در کل داده های به دست آمده نشان دهنده اثر مثبت اسانس کتان بر کیفیت سیلاژ یونجه و خصوصیات تخمیری آن است.
کلیدواژه ها:
Aerobic Stability ، Alfalfa Silage ، Essential Oils ، Flaxseed ، In Vitro Gas Production ، اسانس گیاهی ، بذر کتان ، پایداری هوازی ، تولید گاز آزمایشگاهی ، سیلاژ یونجه
نویسندگان
مقصود بشارتی
Tabriz University
معصومه نیازی فر
University of Tabriz
ذبیح اله نعمتی
University of Tabriz
امیر کریمی
University of Tabriz
محمدرضا شیخلو
University of Tabriz, Ahar Faculty of Agriculture and Natural Resources, Department of Animal Science
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :