ارزیابی ریسک های زیست محیطی واحد گاز نیروگاه حرارتی شهید مدحج زرگان اهواز به روش تجزیه و تحلیل حالات شکست و اثرات آن بر محیط زیست (EFMEA)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,870

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICECTEM05_033

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1390

چکیده مقاله:

با توجه به اینکه همواره صنایع بزرگ دارای مخاطرات بالقوه جهت آسیب به محیط زیست وزیستمندان آن می باشند این تحقیق باهدف ارزیابی ریسک های زیست محیطی واحد گاز نیروگاه حرارتی شهید مدحج زرگان صورت پذیرفت در این تحقیق از روشEFMEA1 که یکی از روش های موسوم به1 که یکی از روش های موسوم بهFMEA می باشد استفاده شده است این روش بر روی مهمترین فعالیت ها برای بهبود محیط زیست متمرکز می شود. در این پژوهش با مطالعه وبررسی فرایندتولید نیروگاه ومحیط تحت اثر آن،ریسک های محتمل دراین واحد شناسایی وساختار سلسله مراتبی جهت محاسبه احتمال وقوع به کمک روشAHP ترسیم گردید . باوارد نمودن داده ها به نرم افزار Expert Choice نمره احتمال وقوع هرکدام از جنبه ها به روش بردار ویژه تعیین گردید. در ادامه با ضرب امتیازات شدت در احتمال وقوع در گستره آلودگی ،عدد اولویت ریسک هرکدام از معیارها محاسبه وسطوح ریسک توسط روش آماری توزیع نرمال محاسبه و تحلیل شد. درواحد گاز نیروگاه ودر بخش محیط زیست از مجموع 16 معیار مورد بررسی 62/5 درصد از ریسک های زیست محیطی بالاتر از درجه مخاطره پذیری1/426 بوده اندکه 30 درصد ریسک ها در دسته اول ( ریسک های کم)، 60 درصد در دسته دوم (ریسک های متوسط) و 10 درصد در دسته سوم ( ریسک های بالا قرار گرفته اند در این واحد بیشترین RPN با عدد 12/9 مربوط به ریسک انفجار در تجهیزات ناشی از اختلال در عملکرد سیستم ارزیابی شده است.

کلیدواژه ها:

ریسک زیست محیطی ، واحد گاز نیروگاه زرگان ، روش EFMEA ، روش AHP

نویسندگان

سید علی جوزی

استادیار گروه محیط زیست،عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم ت

نرگس شمس خوزانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد،رشته ارزیابی و آمایش سرزمین،دانشگاه آزاد ا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :