تاثیر کاربرد چرخشی آب شور بر تبخیر- تعرق و رشد پاجوش های خرمای رقم برحی
محل انتشار: فصلنامه مدیریت آب و آبیاری، دوره: 10، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 279
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWIM-10-1_007
تاریخ نمایه سازی: 3 مرداد 1400
چکیده مقاله:
استفاده غیرعلمی از منابع آب با کیفیت پایین، خطرات جدی برای رشد گیاه و محیط زیست دارد. به منظور بررسی امکان استفاده چرخشی از آب غیرشور و شور، این تحقیق در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار روی پاجوش های خرمای رقم برحی در سال های ۹۷-۱۳۹۶ در شهرستان اهواز اجرا شد. تیمارهای مورد آزمایش شامل آبیاری با آب رودخانه کارون، آبیاری با آب شور ۵ دسی زیمنس بر متر پس از دو مرتبه آبیاری با آب رودخانه کارون، آبیاری با آب شور ۸ دسی زیمنس بر متر پس از دو مرتبه آبیاری با آب رودخانه کارون، آبیاری با آب رودخانه کارون پس از دو مرتبه آبیاری با آب شور ۵ دسی زیمنس بر متر، آبیاری با آب رودخانه کارون پس از دو مرتبه آبیاری با آب شور ۸ دسی زیمنس بر متر و آبیاری با آب شور ۵ دسی زیمنس بر متر در طول سال بودند. میزان تبخیر-تعرق سالانه گیاه با ۲/۱۶۶۰ میلی متر در لایسیمتر هنگام آبیاری گیاه با آب رودخانه کارون، اختلاف معنی داری با سایر تیمارها به جز آبیاری با آب شور ۵ دسی زیمنس بر متر پس از دو مرتبه آبیاری با آب رودخانه کارون داشت. تیمارهای آبیاری بر تمام صفات رویشی پاجوش خرما شامل تعداد برگ، طول برگ، عرض برگ، تعداد برگچه، طول برگچه، عرض برگچه و محیط تنه اثر معنیدار داشتند. نتایج نشان داد که آبیاری چرخشی با آب شور ۵ دسی زیمنس بر متر پس از دو مرتبه آبیاری با آب رودخانه کارون می تواند به عنوان یک راهکار مدیریتی برای آبیاری پاجوش های خرمای رقم برحی به کار رود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجید علی حوری
استادیار، پژوهشکده خرما و میوه های گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :