آنالیز RT-qPCR برخی از اعضای خانواده ژنی DEVIL تحت تنش شوری در گیاه آلوروپوس لیتورالیس (.Aeluropus littoralis (Gouan) Parl)
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 265
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESCS-13-4_017
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1400
چکیده مقاله:
DEVIL ها پپتیدهای کوچکی هستند که نقش مهمی در رشد و نمو گیاهان داشته و در کنترل پاسخ های گیاه نسبت به تغییرات محیطی حاصل از تنش ها موثر می باشند. در این تحقیق به بررسی تغییرات بیان چهار ژن AlDVL۱، AlDVL۲، AlDVL۳ و AlDVL۶ به همراه ژن های مرجع اختصاصی بافت برگ شامل AlGTF و AlU۲SnRNp و ژن های مرجع اختصاصی برای بافت ریشه شامل AlPRS۳ و AlEF۱a در گیاه شورزی آلوروپوس لیتورالیس پرداخته شد. گیاهان تحت تنش شوری ۶۰۰ میلی مولار کلریدسدیم و در پنج دوره زمانی صفر (کنترل)، ۳، ۶، ۴۸ ساعت و یک هفته قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که الگوی بیانی ژن های AlDVL در اندام ریشه و برگ به شکل معنی داری تحت تاثیر تنش شوری قرار گرفته که این افزایش بیان در تمامی ژن ها به جز ژن AlDVL۶، در اندام ریشه بیشتر از برگ گیاه بود. در بین ژن های مورد مطالعه، بیشترین افزایش بیان برای ژن AlDVL۲ در بافت برگ در زمان ۴۸ ساعت (۱۲.۱۲) و در اندام ریشه در زمان یک هفته (۱۴.۸۳) مشاهده شد. همچنین، الگوی رفتاری ژن ها در بافت های ریشه و برگ در حالت افزایش و یا کاهش بیان نسبت به یکدیگر تفاوت داشته و وابسته به بافت بود. بررسی همبستگی بیان ژن ها بیانگر تغییرات الگوی رفتاری بیان ژن ها در بافت های مختلف بود به طوری که همبستگی بیان ژن AlDVL۶ و AlDVL۳ در بافت برگ و ریشه به صورت منفی و معنی دار (۰.۶-) بود که نشان دهنده ارتباط معکوس بیان ژن در این دو بافت بوده است. با توجه به ماهیت گیاهان شورزی در تحمل شوری محیط و نیز تغییر بیان ژن های مورد مطالعه پس از اعمال تنش شوری، می توان به نقش احتمالی این ژن ها در افزایش قدرت تحمل گیاه اشاره نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدحمیدرضا هاشمی
استادیار گروه مهندسی ژنتیک و بیولوژی، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حمیدرضا قربانی
استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :