مطالعۀ تغییرات سبک زندگی شهری در شرایط بحران؛ با تاکید بر بیماری کووید-19
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 528
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DPMK-11-1_006
تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1400
چکیده مقاله:
پیش زمینه و هدف: ترویج سبک زندگی سالم از اهداف غایی طرحها و برنامههای توسعه شهری میباشد. این در حالی است که در پی شیوع پاندمی کرونا و با توجه به اهمیت حفظ سلامت جسمانی-روانی شهروندان، شرایط زندگی و به عبارت بهتر، سبک زندگی شهری از جمله ترجیحات رفتاری در جوامع شهری دچار تغییراتی گردید. لذا هدف پژوهش حاضر، مطالعه این تغییرات و تحولات در شرایط بحران کووید 19 است.
روش: روش پژوهش، توصیفی و از نوع کاربردی و باتوجه به هدف پژوهش، برای مبانی و چارچوب نظری پژوهش، از روش کتابخانهای استفاده شده است. نمونهگیری بهصورت تصادفی، میان 100 نفر و از طریق تکمیل پرسشنامه انجام گردید. سپس دادههای گردآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمون T تک نمونهای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان میدهد که 69 درصد پاسخدهندگان دارای تحصیلات فوق لیسانس و دکتری و 86 درصد آنان در سنین 19-39 سال هستند. 67 درصد افراد به این موضوع اذعان دارند که بعد از شیوع ویروس کرونا مراقب سلامتیشان هستند و از این بابت سبک زندگیشان دچار تغییر شده است. در واقع، پاندمی کرونا باعث ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و در زمینههایی مانند فعالیتهای فیزیکی، اوقات فراغت، خواب و بیداری، روابط اجتماعی، روابط خانوادگی، معنویت، ایمنی و آرامش و تغذیه گردیده است. براساس نتایج تحلیل پرسشگری، بیشترین میزان تغییرات در روابط خانوادگی و روابط اجتماعی مشاهده شده است.
نتیجهگیری: براساس نتایج پژوهش، پاندمی کرونا، تغییراتی در سبک زندگی شهری را به دنبال داشته است که در درازمدت، موجب به وجود آمدن نیازهای جدید در دوران پساکرونا میگردد. این پاندمی، علاوه بر مسائل، مشکلات و تهدیداتی که به دنبال دارد، زمینهساز فرصتهایی نیز خواهد بود. براین اساس، با شناسایی نیازهای زندگی شهری در دوران پساکرونا، تهدیدها و نیز فرصتهای حاصل از این اپیدمی، میتوان به ارائه الگو و برنامههایی متناسب پرداخت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده شبناز اتحاد
Phd Student Geography and Urban planning, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
محمود جمعه پور
Professor, Faculty Member of Social Science, Allameh Tabatabai University, Tehran, Iran
شهاب الدین عیسی لو
Phd Student Geography and Urban planning, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :