سال انتشار: 1378
محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
کد COI مقاله: RCCC02_036
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 4,589
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله یخچال و تولید یخ مصنوعی
چکیده مقاله:
مصرف یخ و نوشابه خنک یک پدیده تمدنی است که در سرزمین ایران از دیرباز وجود داشته است. درمناطقی که شرایط اقلیمی باعث باقی ماندن برف و یخ زمستانی در ارتفاعات می شده، سازه و سازمان خاصی برای تولید یخ وجود نداشته، بلکه از ذخایر طبیعی یخ بهره برداری می شده است. اما در بیشتر مناطق کویری ایران، انباری برای نگهداری یخ می ساختند که به یخچال موسوم بوده است. یخچالها با تکنیک های معماری ایرانی بگونه ای ساخته می شده اند که در شرایط آب و هوایی منطقه یخ را به خوبی از فصل زمستان تا اواخر فصل تابستان نگه می داشته استا. یخچالها دارای مالکیت خصوصی بوده و درآمد خوبی برای صاحبانشان داشته اند. زیرا معمولا مشتریان یخ، اشراف و اعیان بوده اند. از آنجا که اشراف بیشتر در شهرها ساکن بوده اند بنابراین، یخچالها پیرامون شهرها بنا می شده اند. از تعدا این یخچالها میتوان به مرکزیت یک شهر قدیمی پی برد. زیرا شهرهای عمده، بیشتر از سایر جاها جاذب اعیان و اشراف بوده اند.
یخچالها بدلیل ویژگی کالایی که عرصه می کرده اند دارای ویژگی هایی هستند که از نظر تاریخی و اجتماعی قابل بررسی هستند. مثلا پدیده وقف در یخچالها شکل ویژه ای بخود می گیرد.
کلیدواژه ها:
یخچال ، یخ و برف طبیعی ، ذخیره سازی یخ و برف طبیعی تولید یخ ، حوضچه های تهیه یخ ، یخچالهای گنبدی ، یخچالهای تونلی ، یخچالهای خشت و گلی ، یخچالهای جابان ، یخچالهای سنگی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/11763/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:پاپلی یزدی، محمدحسین و لباف خانیکی، مجید،1378،یخچال و تولید یخ مصنوعی،دومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم،تهران،،،https://civilica.com/doc/11763
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1378، پاپلی یزدی، محمدحسین؛ مجید لباف خانیکی)
برای بار دوم به بعد: (1378، پاپلی یزدی؛ لباف خانیکی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- جلوه های حضور آب در معماری یخچال های سنتی ایران(1395)
- یخچالهای سنتی ابزاری کاربردی درمعماری کویرایران(1391)
- یخچال سنتی مصداقی از پایداری در معماری بومی و سنتی ایرانی(1392)
- تجلی پایداری مدرن در معماری سنتی ایران بررسی تطبیقی سه مدل معماری سنتی ایران از منظر پایداری بادگیر، یخچال ،آب انبار(1394)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 4 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- میراث صنعتی در جهان و ایران
- یخچال های تاریخی سبزوار، سازه های بومی پایدار
- احیا و باززنده سازی بناهای تاریخی بواسطه ی تعیین عملکرد جدید (نمونه مورد مطالعه محله سنگ سیاه شیراز)
- یخچال سنتی نمونه ای از پایداری در معماری گذشته ایران نمونه موردی یخچال نه پله ارومیه
- یخچالهای سنتی ابزاری کاربردی درمعماری کویرایران
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.