یخچال و تولید یخ مصنوعی
محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,816
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCCC02_036
تاریخ نمایه سازی: 6 تیر 1385
چکیده مقاله:
مصرف یخ و نوشابه خنک یک پدیده تمدنی است که در سرزمین ایران از دیرباز وجود داشته است. درمناطقی که شرایط اقلیمی باعث باقی ماندن برف و یخ زمستانی در ارتفاعات می شده، سازه و سازمان خاصی برای تولید یخ وجود نداشته، بلکه از ذخایر طبیعی یخ بهره برداری می شده است. اما در بیشتر مناطق کویری ایران، انباری برای نگهداری یخ می ساختند که به یخچال موسوم بوده است. یخچالها با تکنیک های معماری ایرانی بگونه ای ساخته می شده اند که در شرایط آب و هوایی منطقه یخ را به خوبی از فصل زمستان تا اواخر فصل تابستان نگه می داشته استا. یخچالها دارای مالکیت خصوصی بوده و درآمد خوبی برای صاحبانشان داشته اند. زیرا معمولا مشتریان یخ، اشراف و اعیان بوده اند. از آنجا که اشراف بیشتر در شهرها ساکن بوده اند بنابراین، یخچالها پیرامون شهرها بنا می شده اند. از تعدا این یخچالها میتوان به مرکزیت یک شهر قدیمی پی برد. زیرا شهرهای عمده، بیشتر از سایر جاها جاذب اعیان و اشراف بوده اند.
یخچالها بدلیل ویژگی کالایی که عرصه می کرده اند دارای ویژگی هایی هستند که از نظر تاریخی و اجتماعی قابل بررسی هستند. مثلا پدیده وقف در یخچالها شکل ویژه ای بخود می گیرد.
کلیدواژه ها:
یخچال ، یخ و برف طبیعی ، ذخیره سازی یخ و برف طبیعی تولید یخ ، حوضچه های تهیه یخ ، یخچالهای گنبدی ، یخچالهای تونلی ، یخچالهای خشت و گلی ، یخچالهای جابان ، یخچالهای سنگی
نویسندگان
محمدحسین پاپلی یزدی
دانشگاه فردوسی مشهد
مجید لباف خانیکی
فصلنامه تحقیقات جغرافیایی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :