سال انتشار: 1378
محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
کد COI مقاله: RCCC02_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 4,563
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اثرات اقلیم بر خصوصیات زراعی محصولات ریشه ای تحت شرایط تبریز
چکیده مقاله:
تغییر اقلیم فرایندی پویا است که تاثیر آن بر گیاهان عمدتا از طریق کنش متقابل دو عامل افزایش درجه حرارت و اکسید کربن شکل می گیرد . درکشورهای پیشرفته بررسی های زیادی در خصوص بؤآورد تاثیر متقابل این دو عامل بر رشد و عملکرد گیاهان زراعی صورت گرفته است که نتایج حاصل بسته به منطقه مورد مطالعه بسیار متنوع و در اغلب موارد متضاد می باشند. عقیده کلی بر این است که در ابعاد جهانی، دو برابر شدن دی اکسید کربن وتبعات اقلیمی ناشی از آن (مانند افزایش درجه حرارت، خشک …) عمدتا به نفع گیاهان سه تام شده و این در حالت در عرضهای جغرافیایی بالا نمود بیشتری خواهد داش. در کشور ما مطالعه ای در این خصوص صورت نگرفته و این طرح گام نخستین است که با هدف بررسی اثرات تغییر اقلیم بر عملکرد و سایر خصوصیات رشد دو محصول ریشه ای عمده یعنی چغندرقند و سیب زمینی به اجرا در آمده است. در این تحقیق، نخست با استفاده از دو مدل عمومی گردش (GFDL, GISS) ، میانگین ماهانه متغیرهای اقلیمی درجه حرارت، تشعشع و بارندگی برای شرایط دو برابر شدن دی اکسید کربن در شهر تبریز پیشگویی شد. در مرحله بعد نتایج حاصل از بازسازی شرایط اقلیمی توسط مدلهای عمومی گردش، در آمار دراز مدت هواشناسی اعمال و سپس با استفاده از مدل شبیه سازی OSBOL، اثرات چنین تغییراتی بر رشد، نمود، عملکرد و نیاز آبی چغندر قند و سیب زمینی مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس پیشگویی دو مدل GISS و GFDL، میانگین سالیانه درجه حرارت بترتیب به میازن 4/6 و 4/3 درجه سانتی گراد و میانگین سالیانه بارش بترتیب به مقدار 32 درصد و 1% افزایش یافته و میانگین سالیانه شدت تشعشع تغییر چندانی نخواهد کرد. نتایج حاصل از مدل GIS نشان داد که دو برابر شدن دی اکسید کربن سبب خواهد شد تا در طی پنج ماه اول فصل رشد میانگین درجه حرارت به میزان 3/7 درجه سانتی گراد و میانگین بارش به میزان 40 درصد افزایش و میانگین تشعشع 3 درصد کاهش یابد. بر اساس مدل GFDL، میانگین درجه حرارت، تشعشع در طی پنج ماهه فوق الذکر بترتیب 4/7 درجه سانتی گراد و 4 درصد افزایش و بارندگی 12% کاهش خواهد یافت. به استناد نتایج برگرفته از مدل OSBOL، دو برابر شدن دی اکسید کربن و تغییرات اقلیمی ناشی از آن منجر به کاهش شدید تعداد روز تا مرحله رسیدگی و افزایش عملکرد بیولوژیکی، عملکرد اقتصادی و نیاز آبی گیاه چغندرقند می شود. در سیب زمینی ایجاد چنین شرایطی کاهش شدید تعداد روز تا مرحله رسیدگی و نیاز آبی را در پی دارد، نتایج مبتنی بر دو مدل GIS و GFDL در خصوص عملکرد اقتصادی و بیولوژیک متضاد می باشد . تغییرات شاخص برداشت هر دو گیاه نیز معنی دار نبود.
کلیدواژه ها:
تغییر اقلیم ، GFDL , GISS ، چغندرقند ، سیب زمینی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/11729/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کوچکی، عوض،1378،بررسی اثرات اقلیم بر خصوصیات زراعی محصولات ریشه ای تحت شرایط تبریز،دومین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم،تهران،،،https://civilica.com/doc/11729
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1378، کوچکی، عوض؛ )
برای بار دوم به بعد: (1378، کوچکی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
- اثر خشکسالی به عنوان یکی از جنبههای تغییر اقلیم بر محصولات آبی کشاورزی(1390)
- ارائه مناسب ترین تقویم زراعی کشت محصول ذرت درشهرستان خرم آباد با استفاده ازعنصردرجه حرارت(1391)
- مطالعه نقش عناصر اقلیمی دما و بارش در تهیه تقویم زراعی ذرت در شهر خرم آباد(1392)
- بررسی تغییر اقلیم در استان اصفهان(1392)
- اثرات تغییر اقلیم بر کشاورزی و امنیت غذایی و راهکارهای مقابله با آن(1393)
- اثر خشکسالی به عنوان یکی از جنبه های تغییر اقلیم بر محصولات آبی کشاورزی(1395)
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 6 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارائه ی روشی جهت تعیین نقاط حادثه خیز جاده ای با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و فرآیندهای تصمیم گیری چند معیاره
- ارائه یک طراحی جدید برای قالب های اکستروژن معکوس
- شبیه سازی بیلان آبی حوضه آبریز با استفاده از مدل WetSpaدر محیطGIS (مطالعه موردی: حوضهآبریز مرک، استان کرمانشاه)
- اثر تراکم کاشت بر عملکرد و خصوصیات رشدی بنه در گیاه دارویی زعفران
- آلاینده های خاک و روش های پاکسازی آنها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.