بررسی همبستگی آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه در گندم دیم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی و منابع طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF07_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 477
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام مهری

گروه کشاورزی، واحد پارس آبادمغان، دانشگاه آزاد اسلامی، پارس آبادمغان، ایران

چکیده

آزمایشی در سال زراعی 1991-99 با طرح اسپلیت پلات بر پایه بلوکهای کامل تصادفی در 9 تکرار برای بررسی همبستگی آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه در گندم دیم در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات مغان اجزا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل آبیاری تکمیلی در دو سطح: بدون آبیاری یا دیم و یک بار آبیاری در دوره پرشدن دانه، به همراه 11 لاین امید بخش و رقم گندم نان ، در نظر گرفته شدند. بر اساس نتایج به دست آمده از این آزمایش، . نشان داد که بین عملکرد دانه با صفات طول بوته، تعداد پنجه، تعداد پنجه بارور، طول پدانکل، تعداد سنبلچه در سنبله، تعداد دانه در خوشه، وزن کاه، وزن دانه در کل بوته، وزن کل بوته، روز تا گلدهی و روز تا رسیدگی در سطح احتمال %1 و وزن هزار دانه در سطح احتمال % 5 رابطه مثبت و معنی دار دیده می شود. صفات طول خوشه و شاخص برداشت نیز با وجود داشتن رابطه مثبت با عملکرد دانه در هکتار، معنی دار نبود. همچنین نتایج نشان داد که بین وزن هزار دانه با طول بوته، طول پدانکل، طول خوشه، تعداد سنبلچه، تعداد دانه در خوشه، وزن دانه در خوشه، وزن کاه، وزن کل بوته، روز تا گلدهی و روز تا رسیدگی رابطه مثبت و معنی دار وجود داشت. نتایج نشان داد که بین طول طول بوته با طول پدانکل، طول خوشه، تعداد سنبلچه، تعداد دانه در خوشه، وزن کاه، وزن دانه در کل بوته، وزن کل بوته، روز تا گلدهی و روز تا رسیدگی رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت.

کلیدواژه ها

وزن هزار دانه، طول بوته، طول پدانکل، تعداد سنبلچه، تعداد دانه در خوشه،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.