ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری اشریشیا کلی O157:H7
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 287
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-7-3_002
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1399
چکیده مقاله:
مقدمه
اشریشیا کلی یک باکتری مهم بیماریزا است که از طریق آب و مواد غذاایی آلـوده منتقـل میشود. هدف از این پژوهش، ارزیابی ویژگیهای فیزیکی نانولیپوزوم اسانس باریجه و اثر ضدباکتریایی آن بر روی اشریشیا کلی O157:H7 بود.
مواد و روشها
نانولیپوزوم به روش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد. اندازه ذرهای، شاخص بسپاشیدگی و کارایی سیستم درونپوشانی مورد بررسی گرفت. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس و نانولیپوزوم حاوی اسانس باریجه به روش رقیق کردن در محیط مایع بر علیه باکتری اشریشیا کلیO157:H7 تعیین گردید. همچنین رشد این باکتری در مجاورت غلظتهای مختلفی از حداقل غلظت بازدارندگی رشد اسانس در دو حالت آزاد و درونپوشانی شده در زمانهای منتخب پس از کشت انجام شد.
یافتهها
اندازه نانولیپوزوم خالی و نانولیپوزوم حاوی اسانس بهترتیب 138/76 و 81/47 نانومتر بود. همچنین نانولیپوزوم حاوی اسانس شاخص بسپاشیدگی کمتری داشت. کارایی درونپوشانی به میزان 73/26 درصد بهدست آمد. حداقل غلظت کشندگی و حداقل غلظت بازدارندگی اسانس در حالت درونپوشانی نسبت به حالت آزاد کمتر بود. استفاده از اسانس آزاد با غلظت 75 درصد حداقل غلظت کشندگی در مقایسه با نمونه کنترل سبب کاهش لگاریتمی تعداد باکتری CFU/mL 3/28 و 1/12 به ترتیب در12 و 24 ساعت پس از کشت گردید. این کاهش در نانولیپوزوم حاوی اسانس به ترتیب CFU/mL 3/4 و 2/53 لگاریتم بود (0/05
اسانس باریجه به شکل مؤفقیتآمیزی بهروش هیدراسیون لایه نازک و امواج فراصوت تولید شد و اثر ضد میکروبی بیشتری بر روی اشریشیا کلی O157:H7 نسبت به اسانس آزاد داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود نجف نجفی
Khorasan Razavi Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Mashhad, Iran
آنیتا آریانمهر
M.SC. in Food Science & Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran
علی محمدیثانی
Associate Professor, Dep. of Food Science & Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :