سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: JR_JSHD-3-6_012
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 69
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 25 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله حضور عناصر چهارگانه و زبان نمادین در سعادتنامة استرآبادی و ساقینامة ترشیزی
چکیده مقاله:
نوشتار حاضر کوششی در جهت یافتن برخی از نمادها در دیوان سعادتنامة استرآبادی و ساقینامة ترشیزی است. نمادها در حقیقت مبیّن اشکال و مفاهیمی هستند که ما نمیشناسیم و از آنجا که نمادها بیانگر حالات روانی خاصّی از انسانها هستند، میتوان با تأویل و تفسیر آنها در اشعار، به ویژگیهای خاصّ روانی و جهانبینی شاعران دست یافت. ساقینامة ظهوری ترشیزی و سعادتنامة نظامالدّین استرآبادی از جمله آثاری هستند که تحقیقات کافی در مورد آنها صورت نگرفته و بسیاری از زوایای ارزشمند آنها پنهان مانده است؛ بنابراین با استخراج نمادها در این دو اثر، میتوان کمک شایانی به تفسیر ابیات کرد. این مقاله با هدف بررسی تطبیقی برخی نمادها در سعادتنامة نظامالدّین استرآبادی و ساقینامة ظهوری ترشیزی مورد ارزیابی قرار گرفته است و بر آن است که به سؤالهای مطرح شده پاسخ دهد. پس از استخراج این نمادها در هر دو دیوان، این نتیجه بهدست آمد که نظامالدّین استرآبادی شناخت عمیق و دقیقی از نمادها داشته و انگارههای کهنالگویی را با استفاده از عنصرخیال در سعادتنامة خود بهطور ویژهای بهکار برده است. این در حالی است که ترشیزی، از موقعیّتهای کهنالگویی در اثرش بهره نبرده است. این پژوهش به شیوة نظری و به روش کتابخانهای و از نوع تحلیل محتوا است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_JSHD-3-6_012 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1154140/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نوروزعلی، زینب و خیالی خطیبی، احمد و حلبی، علی اصغر،1399،حضور عناصر چهارگانه و زبان نمادین در سعادتنامة استرآبادی و ساقینامة ترشیزی،https://civilica.com/doc/1154140
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، نوروزعلی، زینب؛ احمد خیالی خطیبی و علی اصغر حلبی)
برای بار دوم به بعد: (1399، نوروزعلی؛ خیالی خطیبی و حلبی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- 1- قرآن کریم. ...
- 2- استرآبادی، ملانظام، (1391)، دیوان اشعار نظامالدین اسـترآبادی، تحقیق و ...
- 3- رزمجو، شاهرخ، (1384)، استوانة کوروش بزرگ، تهران: فرزان روز. ...
- 4- ساجدی، طهمورث، (1387)، از ادبیّات تطبیقی تا نقد ادبی، ...
- 5- شوالیه ژان؛ گاربران آلن، (1388)، فرهنگ نمادها، چاپ اوّل، ...
- 6- ظهوری ترشیزی، نورالدّین محمّد، (1394)، ساقینامه، تصحیح علی اصغر ...
- 7- میرصادقی، جمال، (1364)، عناصر داستان، تهران: چشمه. ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.