جایگاه اقلیم کردستان عراق در سیاستهای منطقهای ایالاتمتحده آمریکا در غرب آسیا
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 287
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PRIW-9-2_002
تاریخ نمایه سازی: 8 بهمن 1399
چکیده مقاله:
پس از حملات 11 سپتامبر 2001 میلادی در ایالاتمتحده آمریکا، این کشور به بهانۀ مبارزه با تروریسم و با کمک برخی همپیمانان غربی و منطقهای خود، به دو کشور افغانستان و عراق لشکرکشی کرده و آنها را به اشغال خویش درآورد. در عراق، با سقوط صدام و رژیم بعث گروههای مختلف حاضر در صحنۀ سیاسی این کشور تلاش کردهاند تا با توجه به خلأ قدرت به وجودآمده، سهم بیشتری از قدرت را به خویش اختصاص دهند. در این میان، کُردها که همواره از منظر آمریکاییها بهعنوان گروهی میانهرو که میتوانند بهمانند ابزاری در جهت توازن سیاسی منطقه به کار گرفته شوند و در آیندۀ ژئوپلتیکی منطقه اثربخش باشند، با پشتیبانی این کشور از استقلال نسبی (فرافدرالی) برخوردار شدند. با خروج نیروهای آمریکا از عراق در سال 2011 میلادی و پس از آن، شکنندگی اولیه دولت مرکزی عراق در مواجهه با داعش، کُردها که از حمایت ویژۀ آمریکاییها برخوردار شده بودند، فرصت بیشتری یافتند تا اقدامات جدیتری را در زمینۀ استقلال کردستان صورت داده و همهپرسی استقلال را در سپتامبر 2017 میلادی در مناطق تحت هدایت خویش برگزار کنند. بر این اساس، پرسش اساسی مقاله پیشرو این است که «کردستان عراق در سیاستهای منطقهای ایالات محده آمریکا در غرب آسیا از چه جایگاهی برخوردار است؟». فرضیۀ اصلی نیز این است که کردستان عراق در طول تاریخ در سیاستهای ایالاتمتحده در غرب آسیا همواره جنبه صرف ابزاری داشته و از آن بهمنظور ایجاد تغییرات ژئوپلتیکی مورد نظر در منطقه در راستای اجرای توطئه «خاورمیانه جدید»، تحدید نفوذ فزاینده منطقهای جمهوری اسلامی ایران و تأمین امنیت رژیم صهیونیستی اسرائیل استفاده کرده است.
کلیدواژه ها:
West Asia ، Iraqi Kurdistan ، Islamic Republic of Iran ، United States ، Zionist regime. ، غربآسیا ، کردستان عراق ، جمهوری اسلامی ایران ، آمریکا ، رژیم صهیونیستی.
نویسندگان
محمد رجبی
استادیار و عضو هییت علمی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :