ارزیابی قدرت عفونت زایی گونه های ریزوپوس(Rhizopus) با استفاده از جنین تخم مرغ
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 596
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-28-2_008
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1399
چکیده مقاله:
مقدمه: اطلاعات اندکی در مورد بیماری زایی و قدرت عفونت زایی قارچ های گونه ریزوپوس که در صنعت غذایی مورد استفاده می باشند، وجود دارد. لذا قدرت عفونت زایی سویه های R. microsporus وR. Arrhizus که از منابع مختلف بالینی و محیطی جمع آوری شده اند، در مدل جنین تخم مرغ مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش ها: تعداد 26 سویه، 13 مورد از هر یک از دو گونه R. microsporus و R. arrhizus در جنین تخم مرغ با غلظت نهایی 106 اسپور/میلی لیتر برای هر سویه آماده شدند. جنین های تخم مرغ در روز دهم جنینی و در ناحیه کریوآلانتوییک به میزان ۱/۰ میلی لیتر اسپور تلقیح شدند. نمونه های تلقیح شده در دمای ۶/۳۷ درجه سانتی گراد و رطوبت 60 درصد به مدت 7 روز انکوبه شدند.
یافته های پژوهش: میزان کشندگی قارچ R. microsporus در جنین تخم مرغ بالاتر از گـــونه های R. arrhizus بوده اســـت. میزان مرگ و میر ارتباطی با منبع جداسازی نمونه ها نداشتند و در میان سویه های مربوط به یک گونه متغیر بودند. تولید سم باکــــتری همــــزیست در گونه R. microsporus، بر میزان مرگ و میر این گونه ها تاثیری نداشت.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به بروز مرگ و میر در نمونه های جداسازی شده از منبع غذایی، چنین استنباط می گردد که این گروه از قارچ ها ماهیت فرصت طلب داشته، در شرایط مساعد قادر به ایجاد بیماری بوده و می توانند تهدیدی برای مصرف کنندگان این مواد غذایی باشند.
کلیدواژه ها:
Fermented food ، Embryonated chicken egg model ، Mucorales ، Rhizopus ، Rhizopus ، Virulence ، موکورال ها ، ریزوپوس ، غذاهای تخمیری ، مرگ و میر ، جنین تخم مرغ
نویسندگان
سمیه دولت آبادی
دانشکده مهندسی، دانشگاه فناوری های نوین سبزوار، سبزوار، ایران
زهرا پورفریدون قصرالدشتی
گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
محمد جواد نجف زاده
گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سید ابوالفضل حسینی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران