سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: AFPICONF08_037
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 271
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی روابط بین عملکرد دانه، صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در ارقام حساس و متحمل به تنش خشکی گندم نان
چکیده مقاله:
به منظور بررسی روابط بین صفات تحت اثر تنش رطوبتی در مرحله شروع گلدهی، 4 ژنوتیپ به عنوان فاکتور اصلی (A) تحت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط نرمال و تنش رطوبتی در مرحله شروع گلدهی به عنوان فاکتور فرعی (B) در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان بررسی شدند. در شرایط آبیاری مطلوب و تنش خشکی صفات مالون دی آلدهید، پراکسید هیدروژن، محتوای پرولین، میزان پراکسیداز، کاتالاز، طول پدانکل و تعداد روز تا 50% گلدهی همبستگی منفی و صفات غلظت کلروفیل a، غلظت کلروفیل b، محتوای کاروتنوئید غلظت کلروفیل کل، تعداد پنجه بارور، تعداد دانه در سنبله، طول دوره پرشدن دانه، مساحت برگ پرچم، وزن هزار دانه و سرعت رشد رویشی همبستگی مثبت با عملکرد دانه داشتند. نتایج تجزیه علیت نشان داد صفات تعداد روز تا 50 % گلدهی، سرعت رشد رویشی و مالون دی آلدهید به دلیل اثرات مستقیم قابل ملاحظه و همچنین صفات سرعت رشد رویشی، مساحت برگ پرچم، وزن هزار دانه، تعداد روز تا 50% گلدهی در درجه اول و صفات غلظت کلروفیل a، میزان کاروتنوئید و طول پدانکل در درجه دوم به دلیل همبستگی بیشتر با عملکرد دانه می توانند به عنوان شاخص های مناسب جهت گزینش ژنوتیپ ها به تنش خشکی استفاده شوند. تجزیه بای پلات براساس تجزیه به مولفه های اصلی نشان داد که دو مولفه اول و دوم 76/24 درصد از تغییرات کل داده های اولیه را توجیه کردند که صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی توانستند هر چهار رقم حساس (11-93-C و -C-4-93) و متحمل به خشکی (میهن و اروم) را از هم تفکیک نمایند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا AFPICONF08_037 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1129688/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:تاری نژاد، علیرضا و طهماسب پور، بهنام و محمدی، حمید،1399،بررسی روابط بین عملکرد دانه، صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در ارقام حساس و متحمل به تنش خشکی گندم نان،هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره،تهران،https://civilica.com/doc/1129688
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، تاری نژاد، علیرضا؛ بهنام طهماسب پور و حمید محمدی)
برای بار دوم به بعد: (1399، تاری نژاد؛ طهماسب پور و محمدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی ویژگیهای مورفولوژیکی ژنوتیپ های گیاه کینوا کشت شده در گلدان
- غنی سازی اسنک اکسترود شده بر پایه برنج شکسته با استفاده از سبوس جو دوسر
- میزان شیوع و آلودگی سالمونلا تایفی موریوم در شیر گاو تازه عرضه شده در سطح شهرستان سنندج به روش PCR MULTIPLEX سال ۱۴۰۰
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی اقتصادی و تحلیل و مقایسه بین دو سیستم گوگرد زدایی از سوخت مازوت و سولفورزدایی از دود دودکش
- آینده پژوهی توسعه فناوری های اسمز مستقیم در تصفیه فاضلاب های نیروگاهی
- بررسی و تحلیل وقایع سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ ۲ . از دیدگاه زیست محیطی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.