تبیین روابط میان سبک زندگی اسلامی، غنیسازی کار یا خانواده و اثربخشی زندگی نیروی کار سازمان (زمینه مطالعه: نیروی کار شرکت نفت نوشهر)
محل انتشار: پژوهش نامه سبک زندگی، دوره: 6، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 445
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SABK-6-1_004
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1399
چکیده مقاله:
این مطالعه در نظر دارد روابط میان سبک زندگی اسلامی، غنیسازی کار یا خانواده و اثربخشی زندگی نیروی کار سازمان را در قالب یک مدل مفهومی تبیین نماید. جامعه آماری این مطالعه را کارکنان شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه چالوس تشکیل میدهد که ۸۴ نفر از آنها بر طبق روش نمونهبرداری در دسترس در این پژوهش شرکت کردند. این پژوهش، به شیوه توصیفی- همبستگی انجام شده است. دادهها بهوسیله پرسشنامه جمعآوری گردید و بهوسیله آزمون ضریب همبستگی و مدلسازی معادلات ساختاری، تحلیل شدند. یافتههای این پژوهش نشان دادند که سبک زندگی اسلامی با غنیسازی کار یا خانواده و اثربخشی زندگی در سطح ۰۱/۰= α رابطه معناداری دارند. بهعلاوه، این یافتهها نشان دادند که غنیسازی کار و خانواده با اثربخشی زندگی در سطح ۰۱/۰= α رابطه معناداری دارد. از نتایج این مطالعه میتوان استدلال نمود که ترویج و نهادینهسازی سبک زندگی مبتنی بر جهانبینی الهی میتواند به غنیسازی دوجانبه کار یا خانواده و در نتیجه ارتقای اثربخشی زندگی نیروی کار منجر گردد. درواقع، نیروی کاری که سبک زندگی خود را بر جهانبینی الهی و اوامر خالق خویش در همه ابعادش پیریزی نماید و ضمناً محیط کار و خانوادهاش سبب تولید و افزایش انرژی وافر در او برای انجام وظایفش شود، میتواند به یک نیروی کار برخوردار از انگیزشهای ذاتی و درونی، قابلیتها و تواناییهای بسیاری برای حل مسائل خود، خانواده، سازمان و جامعه تبدیل گردد و در مقابل رشد و تعالی خود، خانواده، سازمان و جامعه احساس تعهد و دین نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صدیقه خورشید
دانشیار گروه مدیریت سیستم، دانشگاه قم، قم، ایران.
طاهره شاهی
دکتری مدیریت رفتار سازمانی، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران.
اسفندیار هندی
کارشناس ارشد مدیریت دولتی، مرکز آموزش مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :