اثرات مقادیر و منابع مختلف پتاسیم در افزایش عملکرد و کیفیت میوه درختان پرتقال ارقام سیاورز و والنسیا
محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,586
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI09_133
تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385
چکیده مقاله:
تجزیه صدها نمونه برگ و خاک موید پائین بودن پتاسیم قابل جذب خاک و پتاسیم گیاه در شمال خوزستان است (2و1) . کودهای پتاسیم موجب افزایش اندازه، رنگ ، قطربیرونی پوست میوه، ویتامین – ث و اسیدیته عصاره و کاهش نسبت عصاره (بجز لمونها) و نسبت مواد جامد محلول به اسید می گردند. محلول پاشی فسفات پتاسیم موجب افزایش اندازه میوه در نارنگی کلمانتین گردید (4). در درختان 20 ساله پرتقال والنسیا (Citrus sinensis) کاربرد 1 تا 3 کیلوگرم پتاسیم در سال همراه با روی موجب افزایش تعداد میوه های با اندازه درشت و متوسط گردید. همچنین غلظت Zn , K برگ با میوه های با اندازه متوسط و درشت همبستگی مثبت و با میوه های ریز همبستگی منفی نشان داد (5). در تحقیق روی درختان 25 ساله پرتقال والنسیا کاربرد تیمارهای : الف – ترکیبی از نمکهای پتاسیم (K2O35%)، ب- نیترات پتاسیم (K2O%35)، ج-سیترات پتاسیم (K2O%35) و د- سولفات پتاسیم (K2O%51) ، موجب افزایش رشد طولی ساقه و تعداد برگ در ساقه در سه مرحله رشد یعنی بهاره، تابستانه وپاییزه گردید. تیمار یک بیشترین اثر را داشت. میزان جمعیت مینوز (یک نوع آفت که از پارانشیم برگ های جوان تغذیه می نماید) برگ در تمامی تیمارهای فوق کاهش پیدا نمود. کاربرد پتاسیم باعث افزایش معنی دار غلظت ازت، فسفر و پتاسیم و کاهش غلظت کلسیم و منیزیم در برگ گردید (5). اهداف تحقیق حاضر که توسط موسسه بین المللی پتاسیم (IPI) و با همکاری موسسه K+S آلمان و موسسه SCPA فرانسه انجام گرفت، بهبود کیفیت و عملکرد مرکبات شمال خوزستان با افزودن دو نوع کود پتاس (K2SO4, KCl) و عناصر کم مصرف به کودهای ازته و فسفره بود.
نویسندگان
اکبر گندمکار
عضو هیات علمی و پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی دزفول
علیرضا پاک نژاد
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :