اثر پتاسیم بر عملکرد و خواص کیفی پرتقال تامسون ناول

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 17,499

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_136

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

پتاسیم عنصری ضروری در تنظیم بالانس یونی در سلول، توسعه مناسب اندازه میوه و تنظیم ضخامت پوست در مرکبات می باشد. پتاسیم میوه مرکبات را خوش نرگ تر و خوش طعم تر می نماید. مقاومت درختان را در برابر تنش های محیطی از جمله سرما، آفات و بیماریها افزایش و کارآیی ازت و روی را نیز بالا میبرد. فعالیت آنزیم ها، فعالیت سلول های روزنه، فتوسنتز، استفاده موثرتر از آب نیز به پتاسیم کافی نیاز دارد.درختان مرکبات نیاز نسبتا زیادی به پتاسیم برای دستیابی به عملکرد و بهبود کیفیت بویژه برای مصارف تازه خوری دارند. برای برداشت 24 تن پرتقال والنسیا ازت 44، فسفر 4، پتاسیم 43، کلسیم 19 و منیزیم 4 کیلوگرم و حدود 1 کیلوگرم نیز ریزمغذیها نیاز می باشد (2). نتایج بررسی های انجام شده روی پرتقال محلی جهرم نشان داد که با مصرف سالیانه 500 گرم سولفات پتاسیم برای هر درخت بارده می توان نیاز آبیاری درختان پرتقال را حدود 3000 متر مکعب در هکتار کاهش داد بدون اینکه بر کمیت و کیفیت محصول لطمه ای وارد شود (1).در آزمایشی اثر سطوح مختلف سولفات پتاسیم از نظر عملکرد با هم تفاوت معنی داری نداشته است و لیکن نسبت به تیمار بدون پتاسیم بیش از 5/3 تن در هکتار افزایش عملکرد در سطح یک درصد مشاهده گردید. مصرف پتاسیم در سطوح بالا میزان K، میزان عصاره و اسید سیتریک را در میوه افزایش داد (2). محلول پاشی ترکیبات مختلف پتاسیم موجب افزایش رشد طولی و تعداد برگ در ساقه در سه مرحله رشد بهاره، تابستانه و پاییزه گردید (3). بر اساس گزارش حاصل از یک آزمایش کاربرد 1 تا 3 کیلوگرم پتاسیم در سال همراه با روی موجب افزایش تعداد میوه های با اندازه درشت و متوسط در درختان پرتقال والنسیا گردید. هم چنین غلظت Zn , K برگ با میوه های با اندازه درشت و متوسط همبستگی مثبت و بامیوه های ریز همبستگی منفی نشان داد (4). محلول پاشی کلرور پتاسیم با غلظت 1 درصد بر میوه لیمو مورد آزمون قرار گرفت . درمقایسه با شاهد وزن میوه، عملکرد میوه در هر درخت، املاح محلول، عصاره، اسید آسکوربیک و میزان اسیدیته کل به ترتیب از 74 به 113/3 گرم، 23/83 به 32/83 کیلوگرم، 8/67 به 9/36 درصد، 41/55 به 45/74 درصد، 53/83 به 60/13 میلی گرم در 100 میلی لیتر، 7/11 به7/73 گرم در 100 میلی لیتر عصاره افزایش داد (5). این تحقیق با هدف بررسی اثر کود کلرور پتاسیم بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه پرتقال تامسون ناول و مقایسه آن با کود سولفات پتاسیم اجرا گردید.

نویسندگان

مجتبی محمودی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مهرداد شهابیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانش نیا، سید عبدالعظیم و حمید رستگار.1377. گزارش نهایی طرح ...
  • ملکوتی، محمد جعفر. 1380. گزارش نهایی پروژه شناخت ناهنجاریهای تغذیه ...
  • Stino, G.R., A.E. Aziz, A.A. Elezaby, andE.A.Abd Elmoneim. 2000. Response ...
  • Rodriguez, V. A. G. C. Martinez and A. R. Ferrero. ...
  • XuanNan, Qin, Yin kelin, Tang Jiyong, liuwan, He ShaogGuo. 1996. ...
  • نمایش کامل مراجع