بررسی تاثیر منابع و مقادیر مختلف کود آلی بر عملکرد و کیفیت محصول سویا

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,328

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_005

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

به دلیل در نظر نگرفتن اهمیت و تاثیرات مثبت مواد آلی در اراضی کشاورزی، اغلب خاک های کشور از این لحاظ دچار کمبود گشته و باعث کاهش چشمگیری در حاصلخیزی خاک شده است، بدین سبب اراضی وسیعی از مناطق حاصلخیز، امروزه به صورت متروکه، از سکنه های محلی خالی گشته و خاک به صورت نامتناسب بدست طبیعت سپرده شده است. تحقیقات بسیاری برای مطالعه تاثیر مواد آلی بر خواص گوناگون خاک توسط محققین کشورهای متعدد صورت گرفته است. امروزه مصرف کودهای آلی به علل مختلفی از رواج چندانی برخوردار نمی باشد و نیاز غذایی گیاهان دائمی عمدتا از طریق کودهای شیمیایی تامین می شود. برای مثال در آمریکا 70 درصد نیتروژن مصرفی از طریق کودهای شیمیایی، 6 درصد از طریق کود دامی و 24 درصد از طریق بقایای گیاهی تامین می شود. عده ای از پژوهشگران بر این باورند که حاصلخیزی خاک رابا عرصه مواد آلی مانند کودهای کمپوست می توان حفظ و تجدید کرد. می توان با مصرف کودهای آلی فراهمی فسفر و بیشتر عناصر کم مصرف را بوسیله مکانسیم های مختلف افزایش داد. پژوهشگران یاد شده تاکید می کنند که دامنه واکنش گیاه به عواملی از قبیل نوع کود، کیفیت آن، زمان مصرف، مقدار آن، خصوصیات فیزیکو – شیمیایی خاک و رطوبت خاک در طول فصل رشد گیاه بستگی دارد. هدف از این آزمایش که مبتنی بر دیدگاه های کشاورزی ارگانیک می باشد مقایسه اثر چند نوع کود دامی رایج در منطقه بر خصوصیات کمی و کیفی سویا می باشد.

نویسندگان

غلامرضا علی زاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

حمید سیادت

استادپژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب

علی اسدی کنگرشاهی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

افسانه توسلی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احیائی، م .1376. شرح روشهای تجزیه شیمیایی خاک جلد 2، ...
  • امامی، ع. 1375. روشهای تجزیه گیاه جلد اول نشریه شماره ...
  • حق نیا , غ , ح. و ع, کوچکی. 1380. ...
  • Broughton, W.J.1977. Effect of various covers On soil fertility under ...
  • Gaur, A.C., S.Neclaxtan and .S. Dragan. 1990. Organic Manures. ICAR, ...
  • Mcdonagh, J.Fand.B. Toomsan.V, Limpinuntana and K.E.Giller .1995 Grain lequmes and ...
  • نمایش کامل مراجع