توسعه پایدار کشاورزی با مصرف بهینه کود (مطالعه موردی: شهرستان ورزقان در استان آذربایجانشرقی)
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 792
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SACP01_436
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389
چکیده مقاله:
این طرح به منظور نیل به اهدافی همچون تخمین بنیه غذایی خاک ها، بهینه کردن توصیه کودی و تسهیل در بهینه کردن مدیریت حاصلخیزی خاک در شهرستان ورزقان اجرا شد . ابتدا تعداد 530 نمون ه مرکب خاک به صورت شبکه بندی ( 2×2 کیلومتر) از مزارع گندم این شهرستان تهیه و به آزمایشگاه منتقل شد . موقعیت نقاط نمونه برداری با استفاده از دستگاه موقعیت یاب جهانی ثبت گردید سپس با بکارگیری نرم افزار ایلویس نقشه های سطحی کربن آلی، فسفر و پتاسی م تهیه و پهنه بندی هر کدام از این عوامل بر اساس استانداردهای موسسه تحقیقات خاک و آب کشور صورت گرفت . نتایج حاصله نشان د اد که در 50 درصد اراضی ورزقان میزان کربن آلی کمتر از یک درصد، فسفر قابل جذب نیز در بیش از 70 درصد اراضی در حد کم ( کمتر از 10 قسمت در میلیون ) می باشد ، اما به لحاظ پتاسیم در این اراضی کمبودی مشاهده نشد . این نتایج نشان میدهد نیاز شدیدی در منطقه برای کاربرد کودهای آلی از جمله کود دامی و نیز مدیریت مزرعه در دراز مدت حهت افزایش مواد آلی در خاک وجود دارد در صورتیکه به دلیل غنی بودن اراضی منطقه از کانیهای حاوی پتاسیم کاربرد این کود در اراضی زراعی باعث اختلال در جذب سایر عناصر، هدر رفت منابع و افزایش هزینه تولید را در پی خواهد داشت و در مورد فسفر توصیه می شود که کاربرد آن در اراضی مبتلا به کمبود و با استفاده از نقشه تهیه شده و بر اساس توصیه کودی موسسه تحقیقات خاک و آب صورت گیرد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اصغر فرج نیا
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :